Прочитај ми чланак

Звезда петицом испратила Спартак

0

zv

Фудбалери Црвене звезде победили су Спартак на свом терену са 5:0, у седмом колу Јелен Суперлиге.

Хет-трик за екипу Славише Стојановића постигао је Драган Мрђа и то у размаку од 11 минута (10, 18. и 21. минут).

Победу су у наставку оверили Абиола Дауда у 79. и Ненад Милијаш у 86. минуту.

Црвено-бели су одиграли одлично прво и доста слабије друго полувреме и у потпуности су искористили пораз Партизана у Новом Саду од Војводине.

Звезда је након ремија против Доњег Срема и пораза од Вождовца остварила четврту победу у сезони и приближила се водећем Партизану на три бода заостатка. На другом месту је Чукарички са бодом више од Звезде и два мање од црно-белих.

У преосталој утакмици 7. кола Слобода је у Ужицу савладала Раднички 1923 са 2:1. Раније у току дана прве поразе у сезони претрпели су Партизан и Чукарички.

Дуел пред 5.818 гледалаца почео је иницијативом Звезде, али у првих десет минута осим једног покушаја Нинковића није било шанси. Звезда је, за разлику од неких претходних утакмица, већ из прве прилике повела. У 11. минуту Вешовић је после одбитка из прве центрирао, на петерцу је натрчао Драган Мрђа и спровео лопту у мрежу.

Наставила је Звезда са притиском и након вођства. Дауда је имао добар покушај три минута касније, а управо након покушаја Швеђанина Звезда је постигла други гол. У 18. минуту Дауда је покушао да пласира лопту која је по клизавом терену убрзала, голман Алексић је одбио али само до Мрђе који је лако постигао свој други гол.

Само три минута касније Мрђа је постигао хет-трик. Спартак се након два примљена гола отворио, па је Звезда након контре дошла до трећег гола. Вешовић је упослио Мрђу који је био бржи од чувара али и од истрчалог голмана и после само 21 минута постигао је већ трећи гол.

Могла је Звезда лако до 4:0 већ у 23. минуту, али након фантастичне акције Дауде и Нинковића голман Алексић је ипак зауставио покушај Печника.

Након трећег гола пао је ритам игре, али је Звезда наставила да контролише дешавања на терену. Гости су у првих 45 минута само у неколико наврата пришли казненом простору црвено-белих, али нису озбиљније угрозили Бобана Бајковића. Последњу прилику у првом полувремену имао је поново Мрђа у 44. минуту. Ковачевић је одлично одложио лопту на десну страну до Печника, Словенац је вратио ка Мрђи али његов ударац је изблокиран.

Ништа се ни почетком другог дела није променило. Звезда је била задовољна убедљивим вођством, а гости нису успевали да запрете озбиљније. До прве велике шансе у наставку дошли су гости и то у 62. минуту. Дино Шарац био је у одличној ситузацији, али је погодио само спољни део мреже.

Нову шансу гости су имали у 67. минуту. Ударац капитена Торбице међутим зауставио је Бајковић. Озбиљно је Спартак претио у тим тренуцима, у 75. минуту поново је Бајковић спасао своју мрежу након покушаја Ковачевића, а већ у 79. минуту било је 4:0.

Абиола Дауда потврдио је да улази у форму, све је сам урадио и страховитим ударцем са 20-ак метара ’пробушио’ је мрежу Суботичана.

То није био и коначан резултат ове утакмице. Четири минута пре краја ‘уписао’ се и капитен Милијаш и то сјајним ударцем из прекида са око 25 метара.

Црвена звезда: Бајковић, Мијаиловић, Мартиновић, Робертс, Вешовић, Ковачевић, Милијаш, Печник, Нинковић, Мрђа, Дауда.
Спартак: Алексић, Антонић, Попара, Ковачевић, Шарац, Торбица, Тривуновић, Носковић, Фаркаш, Радовић, Мркела.

(Б92)