• Почетна
  • СПОРТ
  • МОГУ ЈОШ ДА ГУБЕ: Звезда нема 3 већ 4 бода предности у односу на Партизан!
Прочитај ми чланак

МОГУ ЈОШ ДА ГУБЕ: Звезда нема 3 већ 4 бода предности у односу на Партизан!

0

veciti-derbi

Фудбалери Црвене звезде упркос поразу у 146 вечитом дербију од Партизана (1:2) и даље чврсто држе лидерску позицију у Јелен Супер лиги и сами одлучују о титули првака Србије. Иако је сваки пораз, а поготово онај у дуелу са вечитим ривалом болан, може се рећи да и црвено-бели имају делимично разлога за славље јер сада практично немају три већ четири бода предности.

Наиме, према пропозицијама, уколико Црвена звезда и Партизан на крају првенства буду имали исти број бодова, шампион ће бити екипа из Љутице Богдана због бољег међусобног скора. Црвена звезда је јесенас у првом овосезонском вечитом дербију славила са 1:0 аутоголом Милана Обрадовића, па јој и пораз од 2:1 у том смислу одговара. Црвено-бели тренутно имају 62 бода, а црно-бели 59.

То практично значи да Звезда може себи да дозволи луксуз да изгуби једну утакмицу до краја првенствене трке, а сасвим сигурно најтеже гостовање ће бити у последњем колу када путују у Нови Сад на дуел против Војводине.

Ипак, пре те утакмице морају да се одиграју три кола.

У наредном колу Црвена звезда дочекује Рад који је у доњем делу табеле. У истом колу Партизан игра против Доњег Срема у гостима. Утисак је да вечити ривали не би смели да имају проблема у овим утакмицама.

Голо после тога доноси Звезди неугодно гостовање Слободи у Ужицу, али црвено-бели су и ранијих сезона успевали да изађу као победници. У истом колу Партизан дочекује Вождовац у дуелу где не би смео да дозволи било какво изненађење.

Претпоследње коло доноси Партизану традиционално тешко гостовање Спартаку у Суботици, где црно-бели нису увек успевали да победе, а Црвена звезда у последњем мечу на Маракани дочекује стару муштерију ОФК Београд.

Уколико у ова три кола црвено-бели одрже најмање три бода предности онда меч у Новом Саду неће имати већи резултатски значај по питању шампиона Србије.

Партизан до титуле првака Србије може да дође само уз два кикса Црвене звезде, уз услов да победе у све четири утакмице до краја. Црно-бели у последњем колу играју против Чукаричког.

Занимљиво, ситуација на табели у првенству Србије неодољиво подсећа на стање у Примери. Атлетико из Мадрида  четири кола пре краја такође има три бода више у односу на најближег конкурента, градског ривала Реала. Атлетико је после 34. кола сакупио 85 бодова, а Реал 82. И Атлетико, попут Црвене звезде, сме себи да допусти један пораз до краја.

(Курир)