Прочитај ми чланак

Звезда – Лидер на табели, шта то беше?

0

partizan-crvena-zvezda

Фудбалски клуб Црвена звезда дошао је у позицију да током предстојећег викенда преноћи на челу табеле после 412 дана, а уколико Партизан не савлада Вождовац остане лидер на недељу дана после више од три године.

Фудбалери Црвене звезде за викенд крећу у завршницу јесење потере за лидером Јелен Суперлиге. Партизан „бежи“ Звезди само један бод и евентуална победа црвено-белих над Слободом значила би селидбу на прву позицију на табели барем на двадесетак сати.

Веровали или не, Звезда је последњи пут била лидер на табели пре 407 дана када је савладан Јавор из Ивањице.

Црвено-бели нису се дуго задржали на водећој позицији јер су само три дана касније поражени на гостовању Спартаку па се Партизан поново вратио на врх.

Још један негативан рекорд могли би да сруше изабраници Славише Стојановића уколико славе против Слободе а Партизан у недељу не победи на Врачару.

У таквој поставци свари Звезда би остала на челу табеле читавих недељу дана, што би било први пут у претходних 1124 дана.

Звезда ће у поход на тријумф над Слободом и лидерску позицију на табели кренути без подршке публике што ће сигурно бити проблем за изабранике Славише Стојановића.

(Спортске.нет)