• Почетна
  • СПОРТ
  • Звезда чува врх табеле у Јагодини, Партизан чека Раднички из Ниша
Прочитај ми чланак

Звезда чува врх табеле у Јагодини, Партизан чека Раднички из Ниша

0

Jelen-Superliga

Утакмицама 17. кола предстојећег викенда наставља се такмичење у Супер лиги Србије, Црвена звезда игра у Јагодини, а Партизан на свом терену против Радничког из Ниша.

У суботу од 13.30 играју се утакмице Јавор – Доњи Срем, Војводина – Вождовац, ОФК Београд – Спартак и Рад – Нови Пазар, док сат времена касније почиње дуел Јагодине и Црвене звезде.

Од 16 сати играју Напредак – Раднички Крагујевац, а у 17 сати почиње утакмица Партизан – Раднички Ниш. Последњи меч 17. кола игра се у недељу од 14.30 у Ужицу између Слободе и Чукаричког.

Црвена звезда ће на Градском стадиону у Јагодини покушати победом да задржи прво место на табели, које је преузела од Партизана прошле недеље. Са друге стране, екипа Младена Додића жели да се искупи за пораз у прошлом колу од Напретка (1:2) и победом задржи треће место на табели.

Звезда је у прошлом колу победила Јавор са 2:1 и налази се на првом месту са 35 бода, док је Јагодина има 27 бодова.

Партизан на свом терену игра против Радничког из Ниша и жели да победи како би остао у трци са Звездом за прво место и освајање седме узастопне титуле шампиона. У прошлом колу црно-бели су одиграли без голова са Новим Пазаром, а исти резултат био је и на утакмици Радничког из Ниша и Радничког из Крагујевца.

Екипа Марка Николића има 34 бода, док је Раднички на четвртом месту на табели са 25 бодова.

Војводина игра на свом терену против Вождовца и жели прву победу у пролећном делу првенства, док београдски клуб жели другу узастопну победу. Екипа Бранка Бабића је прошле недеље одиграла 1:1 против Доњег Срема, а Вождовац је победио ОФК Београд са 1:0.

Новосадски клуб је пети на табели са 25 бодова, а Вождовац је на 10. месту са шест бодова мање.

Фудбалери Рада играју на свом стадиону на Бањици против Новог Пазара и желе победу како би остали у игри за опстанак у Супер лиги. „Грађевинари“ су у прошлом колу изгубили од Чукаричког са 0:2, а Нови Пазар је освојио бод против Партизана.

Пошто неће допутовати гостујући навијачи, Заједница Суперлигаша дозволила је да Рад игра на Бањици, а не на стадиону Обилића на Врачару, где је играо утакмице које су проглашене за мечеве високог ризика. Рад је последњи на табели са 11 бодова, а Нови Пазар заузима седмо место са 25 бодова.

ОФК Београд на свом терену игра против Спартака, а Јавор у Ивањици са Доњим Сремаом. Напредак у Крушевцу игра са Радничким из Крагујевца и жели другу победу у наставку првенства, а у Ужицу играју Слобода и Чукарички, где и домаћи желе други тријумф у пролећном делу такмичења.

(Блиц)