Прочитај ми чланак

ЗИМОЊИЋ ОБЈАВИО СПИСАК: Ђоковић предводи Србију против Шпаније

0

Најважније је да до сада сви будемо здрави и спремни за овај тежак меч. Радује нас што играмо код куће, пред домаћом публиком - поручио је Зимоњић

Била је то лепа прилика да се у Београду одигра 50. меч највећег тениског ривалства у опен ери. Ноле је бацио рукавицу Рафи у ринг дворане „Александар Николић“ за јубиларни „класико“, али Надал се захвалио на позиву и њему и Кончити Мартинез. Селекторка Шпаније објавила је списак на коме нема првог рекета, док ће Србија у најјачем саставу дочекати „фурију“ у четвртфиналу Дејвис купа (7-9. април).

Фото: ТСС

Као и против Руса у првом колу, наш тим ће чинити Новак Ђоковић (2. на свету), Виктор Троицки (38), Душан Лајовић (85) и играч-селектор Ненад Зимоњић (56. у дублу). Гости су значајно ослабљени, осим Надала неће играти ни други најбољи тенисер Роберто Баутиста Агут (18. на листи). Први рекет биће Пабло Карењо Буста (19), који је стигао до полуфинала Индијан Велса, а друга узданица је Алберт Рамос Вињолас (24). Марсел Гранољерс и Марк Лопез ће бити узданице за дубл.

– Најважније је да сви будемо здрави и спремни за овај изузетно тежак сусрет – нада се Зимоњић да ће се Ђоковић опоравити од повреде лакта. – Почињемо са припремама од понедељка. Радује нас то што играмо код куће, много ће нам значити подршка навијача.

Новак ће жртвовати недељу дана припрема за старт сезоне на шљаци, а очигледно је решио да са саиграчима опет нападне „салатару“.

– Када смо сви здрави и у доброј форми, ми смо један од најјачих тимова света и можемо да победимо сваког противника. Шпанија је изузетно јак тим, има на располагању доста сјајних играча. Домаћа публика ће свакако да ужива у врхунском тенису. Даћемо све од себе да Србији донесемо нову победу и славље – закључује Зимоњић, који има право промене пријављених играча све до сат времена пре жреба 6. априла.