Прочитај ми чланак

ЗБОГ ОВОГA СЕ ИГРA И ВОЛИ ФУДБAЛ: Хиљaду вaтрених нaвијaчa нa утaкмици седме лиге

0

И ОВО ЈЕ СРБИЈA...Заставе, шалови, пиротехника, разглас и стотине усијаних дланова стварају осећај од ког се леди крв и застаје дах.

ФK „Ројковац“ је најмлађи клуб из истоименог насеља у Обреновцу.

Настао је овог лета ту између зграда,  на клупама, када су момци из краја одлучили да своје слободно време и енергију употребе на најбољи могући начин.

Неко је рекао „Хајде да направимо фудбалски клуб“ и то је било довољно за акцију.

Нико тада, чак ни међу њима, није могао предпоставити да ће за само пар месеци имати нешто тако велико.

Мало те чувене клупе у насељу, мало друштвене мреже и прича је сваки дан добијала све лепши облик.

За клуб играју углавном играчи из овог насеља и сви су пре свега велики другари.

Момци који поштују сами себе и све друге, па је тако ова екипа врло брзо постала прави хит.

На првој утакмици коју су одиграли у последњој, седмој лиги Србије и уједно другој Обреновачкој већ их је било стотинак и сви су имали тај искрени сјај у очима и радост коју имаш само онда када некога или несто стварно  волиш.

На стадион „Парк Кнежева“, где Ројковчани играју своје утакмице, на последњој утакмици у јесењем делу дошло је нешто мало мање од хиљаду ватрених навијача.

Такву атмосферу на трибинама у овом тренутнку има мало клубова најјачих лига у региону и најмлађи обреновачки клуб из Србије.

Заставе, шалови, пиротехника, разглас и стотине усијаних дланова стварају осећај од ког се леди крв.

Њихова највећа жеља у овом тренутнку је терен у свом насељу, што су показали великим траспарентом на утакмици, коју су наравно добили резултатом 4:1 и тиме оверили јесењу титулу у последњој лиги Србије.

После катастрофалне поплаве када су за Обреновац чули широм света и када је овај град правим чудом преживео огромну катаклизму и вратио се из мртвих, из вароши на рекама долази још једно чудо – ФК РОЈКОВAЦ,  са својим навијачима.