Прочитај ми чланак

ЗБОГ АМЕРИКАНКЕ ДОБИЈА ПРЕТЊЕ СМРЋУ: Карикатура дебеле Серене како скаче по рекету

0

Серена Вилијамс је приказана као огромно биће, пет пута веће од своје супарнице, и то како скаче по рекету док судија моли њену ривалку: "Можеш ли, молим те, да је пустиш да победи?"

Завршен је и последњи грен слем у сезони. Србија слави Новака Ђоковића, Јапан Наоми Осаку, али и даље је централна тема Серена Вилијамс. Американка је поражена у финалу, када је дошло до немилих сцена, односно свађе Вилијамсове са судијом.

Наиме Серена је била незадовољна најпре јер је, противно правилима, комуницирала са тренером између поена, потом јој је одузет поен због протеста, а када се разбеснела, одузет јој је и гем, па је Јапанка повела са 5:3, недуго затим и тријумфовала.

А један од оних који је имао шта да каже на рачун најбоље тенисерке света свих времена био је и Аустралијски карикатуриста Марк Најт. Он је то непријатно финале видео овако: 

Вилијамсоваје приказана као огромно биће, пет пута веће од своје супарнице, и то како скаче по рекету док судија моли њену ривалку: „Можеш ли, молим те, да је пустиш да победи?“.

Многи су ову карикатуру видели као расистичку и сексистичку, а поједини су отишли толико далеко да су Најту претили смрћу!

О тим претњама, јавност је обавестио аустралијски медијски портал Неwс.цом.ау, док је Најтов лист, Хералд, стао у одбрану поменутог радника, истичући да „сама карикатура нема апсолоутно никакве везе са полом и расом оних који су на њој нацртани“. 

Карикатуриста и шеф издавачке куће за коју ради су појаснили ово дело настало након Ју-Есопена.

– Ова карикатура нема везе ни са полом, ни са расом. Акценат је стављен на јадно понашање Серене у финалу. Велика шампионка је имала огроман испад пред очима јавности и карикатура то и приказује – гласило је објашњење.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!