Прочитај ми чланак

Застава после скоро десет година поново на NÜRBURGRING стази

0

Застава је уникатно Српско возило за које су у бившој Југоцлавији постојале само две врсте људи они који су је волели и ини који је нису волели. После скоро десет година млади YouTuber, поносни власник своје Заставе и велики љубитељ аутомобилизма је поновио овај изазов.

Застава је уникатно Српско возило за које су у бившој Југославији постојале само две врсте људи, они који су је волели и они који је нису волели. Ово је возило које је можда доживело најчудније и најневероватније измене и допуне у приватним гаражама. Људи су од ње правили пикапове, теретне камионе па и камп приколице као и нај луђа тркачка кола.

Пре скоро десет година један љубитељ Заставе је извозао можда први круг за Заставу на нај познатијој тест стази у Nürburgringu. О томе су писали и неки портали. Наравно многи се спрдају и омаловажавају овај ауто, као што су то својевремено радили и у познатој емисији Top Gear.

После скоро десет година млади YouTuber, поносни власник своје Заставе и велики љубитељ аутомобилизма је поновио овај изазов. Колико год се неко спрдао и шалио са овим аутомобилом он свакако изазива чуђење и на неки свој начин побуђује пажњу и дивљење.

Увек ће бити оних који ће и даље волети ове аутомобиле и оних који ће их омаловажавати. Али једно је сигурно овај аутомобил и концепт возила заврењује пажњу шта год људи мислили о њему. У Top Gearu су се спрдали са Заставом али зато неки други љубитељи су својевремено од ових аутомобила у Америци правили врхунске тркачке аутомобиле. Важан је концепт и носталгија није битно на крају какво мишљење имате о њему.