Прочитај ми чланак

ЗАПРЕПАСТИО ПЛАНЕТУ Јокић уживао у Ол-стар мечу, исмејао Леброна Џејмса …

0

Никола Јокић је заиграо у свом првом Ол-стар мечу, а чињеница да је један Србин наступио на утакмици "свих звезда" после паузе дуге 15 година улепшана је оним што је 23-годишњи центар радио током спектакуларне ноћи у Шарлоту.

Као део „Тима Јанис“, чији је капитен и „селектор“ био Јанис Адетокумбо из Милвоки Бакса, Јокић није остварио победу. Победио је „Тим Леброн“, чији је тренер био стратег Денвера, Мајкл Малон, и то са 178:164, али је управо Никола Јокић исмејао Леброна Џејмса као никада нико пре тога.

FOTO: @NUGGETS / TWITTER

Но, кренимо редом.

И пре него што је утакмица почела, Јокић је уживао са саиграчима, па се чак провлчаио Стефу Карију кроз ноге, покушавајући безуспешно да му одузме лопту на загревању:

Јокићев коначни учинак од шест поена (шут 3/4) и девет скокова за 13 минута наступа (а ниједан у последњој четвртини, када је Лебронов тим и дефинитивно преузео вођство након што је губио са 13 поена у првом полувремену), у кошгетерском смислу почео је да се одвија на следећи начин.

Најпре је урадио оно што обично он приређује другима – истрчао је контру, прихватио дугачко додавање, и то капитеново, па поентирао у тачдаун-стилу:

Онда је „сам себи асистирао“. Не баш као у недавној победи Денвера, али уз офанзивни скок – то се и десило:

А било је и закуцавања од стране Јокића. Јер, какав би то био Ол-стар да нема лудих тројки, необичних асистенција и – „куцања“?

Али, потез вечери извео је када се са капитеном супарничке екипе, Леброном Џејмсом, борио за лопту. „Краљ“ ју је жарко желео, а како се ње ипак домогао српски центар – Јокић је урадио нешто што нико није очекивао, понајмање један од најбољих играча свих времена: Леброн се после борбе за лопту нашао изван терена, а Никоола Јокић му је баш ту уручио. Ривалу. Једном од најбољих у историји. Док је у ауту.

Тај „кошаркашки безобразлук“ изазвао је смех многих у хали, дивљење силних љубитеља игре под обручима, али… и један Лебронов поглед који као да је значио „Нећеш ти никада у Лејкерсе“.

Јокић ионако сада има преча посла. Треба изборити плеј-оф са Нагетсима, па се на овоме зауставио.

Никола Јокић и Леброн Џејмс у дуелу
Заправо…

Дао је још једном кош, судећи по ТВ коментаторима. И то у потпуно другачијем дресу:

Када је Никола Вучевић уписао своје прве Ол-стар поене у каријери, коментатори су га прозвали Јокићем. Неће гледање тог снимка сигурно пријати асу који се са Николом Јокићем дан раније надметао у кошаркашким вештинама (и изгубио)…

… али, на спектаклу попут 68. Ол-стар меча, много тога је било дозвољено.

На крају, уз МВП награду за Кевина Дуранта, јер је убацио 31 поен, укључујући и шут 4/4 у четвртој четвртини у којој је са „Леброновим тимом“ дефинтивно умакао ривалима којима 53:37 из прве деонице није био довољан залет, спуштена је завеса на овај меч „свих звезда“.

Србин је поново био део њега, и то после 15 година од последњег таквог случаја, када је Пеђа Стојаковић 2004. представљао „земљу кошарке“.

А она је и сада била међу НБА елитом. Уз неколико симпатичних потеза, али и један „кошаркашки безобразлук“. Јер, Леброн јесте велики. Али, игра је овде – била и остала важнија од звезда.

68. Ол-стар меч

Тим Јанис – Тим Леброн 164:178 (53:37, 42:45, 36:50, 33:46)

Тим Јанис: Никола Јокић 6 поена (шут за два 3/4), 9 скокова за 13 минута, Џорџ 20, Адетокумбо 38п, 11ск, 5ас, Ембид 10п, 12ас, Кари 17п, 9ск, 7ас, Вокер 4, Лаури 3, Мидрлтон 20, Вестбрук 17п, 4ск, 3ас, Грифин 10, Расел 6, Вучевић 4п, 5ск, 2ас, Новицки 9

Тим Леброн: Ленард 19, Џејмс 19п, 8ск, 4ас, Дурант 31п, 7ск, Харден 12, Ирвинг 13п, 9ск, 6ас, Лилард 18, Томпсон 20, Бил 11, Олдриџ 2, Дејвис 5, Вејд 7, Таунс 11, Симонс 10п, 6ск, 7ас.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!