Прочитај ми чланак

„Забрана уласка Ђоковићу у САД је ругање науци“

0

Забрана уласка Новаку Ђоковићу у САД, јер није вакцинисан, тема је број један после Вимблдона.

Чак и у америчким круговима мишљења су подељена, а многи сматрају да ће америчке власти направити велику грешку ако не дозволе шампиону Вимблдона да игра у Њујорку.

Клеј Травис, власник магазина и портала „ОутКицк“, тренутну ситуацију окарактерисао је као комичну, јер по њему ништа није засновано на научним принципима.

„Не би смело да буде ковид рестрикција у овом тренутку за било ког спортисту у било ком спорту, било где у земљи и уверен сам, у целом свету. Чињеница да не дајемо Новаку Ђоковићу прилику да допутује у САД и игра на УС Опену је апсолутно изругивање науци, то се не може одбранити„, јасан је Травис.

Његов магазин је недавно објавио студију по којој популарне вакцине против ковида, Модерне и Фајзера, нуде свега пет одсто заштите од вируса. Додали су да је проценат заштите чак и после бустер дозе само 20 одсто.

„Сетите се, прошле године у ово време, и даље су покушавали да нам кажу да да вакцина спречава да се заразите и да спречава ширење заразе. То није истина. Сада, на пет одсто смо ефикасности. Чак и после треће дозе, заштита је на 20 одсто „, додао је Травис.

Објаснио је и сву контрадикторност одлуке да се неком не дозволи улаз у САД ако није вакцинисан.

„Зар ћемо захтевати од Новака Ђоковића или било ког другог ко улази у земљу да приме вакцину која не нуди заштиту од ширења и од добијања ковида„?, каже Травис.

Он има и једно „оригинално“ решење за Новака.

„Чињеница да не дозвољавамо спортистима попут Новака Ђоковића да уђу у земљу је по мом мишљењу апсолутно неодбрањива. Смејурија је да би за Ђоковића било боље да дође доле, на јуђне границе и само ушета у земљу, где једноставно не тражимо ни негативан тест како би се ушло у земљу„, алудирао је вероватно на хаотичну ситуацију на граници са Мексиком, где се верује да свакодневно велики број људи без контроле улази у земљу.

УС Опен почиње 29. августа, видећемо да ли ће дотле бити промењена правила или Новак заиста неће моћи да уђе у САД.