Прочитај ми чланак

Вукоичић: Водимо 3:0, дакле фаворити смо

0

vlada vukoicic

(Мондо)

Свестан да је његов тим добио сва три „вечита дербија“ са Партизаном мт:с ове сезоне, као и да ће у среду од 21 бити домаћин у „Пиониру“, тренер кошаркаша Црвене звезде Телеком Влада Вукоичић прихватио је улогу фаворита.

Од када су црвено и црно-бели почели да се такмиче у регионалној лиги и тако повећали број одиграних „вечитих дербија“ и пре почетка домаће лиге, никада се није догодило да Звезда непоражена уђе у финиш сезоне.

Свестан тога, тренер црвено-белих Влада Вукоичић прихватио је улогу фаворита уочи окршаја са Партизаном у 2. колу кошаркашке Суперлиге. Утакмица је заказана за среду у 21 час.

„Почетак је лиге, нећу да кажем да је ово одлучујућа утакмица, али је свакако једна од оних које могу много тога да промене. Ако желимо да остваримо бољи скор и предност домаћег терена, морамо да будемо бољи у међусобним сусретима“, рекао је Вукоичић.

Звезда је ове сезоне победила Партизан два пута у Јадранској лиги, као и у финалу Купа.

„Домаћи терен и скор од 3:0 стављају бреме фаворита на мој тим, али ми знамо да се све то брише кад се изађе на паркет… Партизан је показао да та његова младост постаје предност и да сазревање и стечено искуство дају резултате. То им и омогућава да играју брзо, са много трчања и много скокова“, рекао је Вукоичић.

Тренер Звезде истакао је и да његова екипа има својих предности, као и да ће покушати да их искористи.

„Наравно, имамо и ми својих квалитета и својих предности и треба сутра да их искористимо… као и да прихватимо модел са трчањем и скоковима, који је заштитни знак Партизана не само у овој сезони, већ у протеклој деценији“, рекао је Вукоичић.

Суперлига доноси само пласман у Јадранску лигу, али не у европска такмичења, због чега је домаће такмичење много изгубило на вредности код љубитеља кошарке, али је Вукоичић рекао да то није случај у његовом тиму.

„Дерби увек носи одређене тензије и мотивацију, али чини ми се да је све ово што се дешавало у претходном такмичењу на папиру мало смањило тензије, како позитивне тако и негативне, и нервозу. Ово је, међутим, једино такмичење које доноси проходност у Јадранску лигу. Ми хоћемо да побеђујемо и желимо да освојимо тај трофеј који се већ ко зна колико година чека на Малом Калемегдану“, рекао је Вукоичић.

Организовани навијачи Звезде нису долазили на утакмице Јадранске лиге, али јесу на европска такмичења, што је некад оптеретило Звездине кошаркаше.

„Истина је да се играчи на европским утакмицама, против Уникса и Галатасараја на пример, нису навикли и да смо можда скупо платили цену тога, али мислим да смо научили своје лекције и не очекујем да ће то сутра бити проблем. Ја, међутим, не раздвајам навијаче и све их позиван да сутра дођу“, рекао је Вукоичић.