Прочитај ми чланак

ВУЈОШЕВИЋ ПОЧАСНИ ГРАЂАНИН САРАЈЕВА: Можда Београд постхумно

0

Најтрофејнији тренер у историји Партизана Душко Вујошевић проглашен је почасним грађанином Сарајева. Како се наводи у саопштењу КС БиХ, Вујошевић је ово признање добио због изузетног доприноса развоју спорта и афирмацији Сарајева и БиХ.

Вујошевић је прошле године постао селектор БиХ коју је увео у квалификације за Светско првенство 2019, где је на корак од пласмана у наредну рунду.

– То је први пут у мом животу да ме неки град проглашава почасним грађанином. Можда ћу постхумно и у Београду то да постанем, али за живота је то Сарајево – рекао је Вујошевић за Спорт Клуб.

Вујошевић је био најбољи тренер Евролиге у сезони 2009/2010, са Партизаном је освојио укупно 23 трофеја, а довео га је и до Ф4 ЕЛ 2010.

Био је тренер и Црвене звезде, потом шпанског Оксимеса, италијанских клубова Бреше, Пистоје и Пезара, потом Радничког из Београда, кратко је био на клупи руског ЦСКА, водио је и француски Лимож, а као селектор репрезентацију Србије и Црне Горе на Евробаскету 2003, те први селектор самосталне Црне Горе