Прочитај ми чланак

ВРАЊАНАЦ ТРЧАО НАЈБРЖЕ: Победник Београдског маратона можда остане без награде

0

На 31. Београдском маратону славио је српски такмичар Кристијан Стошић. Стазу је претрчао за два сата 45 минута и 23 секунде. У женској конкуренцији је, такође, била најбржа такмичарка из Србије, Нора Тркља, која је стазу претрчала за три сата,осам минута и 45 секунди. На другом и трећем месту су завршили, такође, такмичари из Србије.

Други је кроз циљ прошао Милош Дајевић који је за Стошићем заостајао око шест минута, док је Ненад Милосављевић био трећи. Разлика између другопласираног и трећепласираног је била свега четири секунде.

„Честитам свима који су изашли на стазу, баш је тешко време, висока је температура. На старту је било свежије, али на Новом Београду – борба са самим собом. Резултат је у другом плану, видео сам да од резултата нема ништа, па сам ишао на пласман, на сигурну победу“, рекао је 29-годишњи Стошић и додао: „Ово је велики успех за мене и моју породицу и мој клуб из Врања. Пре три недеље сам победио на маратону у Јагодини, а пре два дана сам добио другу ћерку и њој посвећујем победу“.

У полумаратону су победили (у женској конкуренцији) Матеја Матошевић из Хрватске и Дарио Ивановски из Македоније.

Стошић можда остане без награде на Београдском маратону

Кристијан Стошић, први српски победник БГ маратона од када се 1990. године прешло на стазу од 42.195 метара, могао би да остане без награде од 3.000 евра.

Он је трку претрчао у времену 2:45,23, што је најслабији резултат у историји БГ маратона, вероватно добрим делом и због врућине у главном граду.

Због слабог времена могао би да остане и без новчане споменуте новчане награде јер је резултат слабији од пропозиција, али о томе ће одлучити организатори.

Стошић, члан АК „Врањски маратонци“, а i друго и треће место освојили су српски маратонци Милош Дајевић (2:51,34) и Ненад Милосављевић (2:51,38).

У женској конкуренцији је победила Нора Тркља која је стазу претрчала за 3:08,45, такође испод времена које подразумева финансијску награду. Друго место освојила је Кендис Кол из Јужне Африке (3:15,18), а треће Биљана Бурсаћ из Србије 3:15,28).

На 31. Београдском маратону учествовало је рекордних 7.300 тркача из 70 држава.