• Почетна
  • СПОРТ
  • Волео бих да заиграм за Републику Српску, имали би баш јак тим!
Прочитај ми чланак

Волео бих да заиграм за Републику Српску, имали би баш јак тим!

0

kacar

(Глас Српске)
Гојка Качара у дресу репрезентације Србије нисмо видели још од фебруара 2011. године и пријатељске утакмице са Кипром, првенствено из разлога бројних повреда које су бившег фудбалера Војводине омеле да направи знатно бољу каријеру. Ипак, Качар би ускоро могао да обуче опрему националног тима, али не Србије, већ републике Српске. Наравно, ако ФИФА буде дозволила Фудбалском савезу Републике Српске да игра пријатељске утакмице… И наравно, ако би селектор одлучио да позове играча Хамбурга.

У интервјуу за “Глас Српске“, Качар је рекао да би се врло радо одазвао позиву.

“Из медија сам сазнао и подржавам ту идеју. Моји корени су из Републике Српске, мој отац Срето рођен је и одрастао у Језеру као и моји стричеви Тадија и Слободан Качар, па сам емотивно везан за родни крај мојих родитеља. Српска би имала одличан тим за који би осим мене могли да играју Кузмановић, Марин, Суботић, Радовић, Месимовић, Стевановић, Врањеш, Граховац… Била би то одлична екипа, ништа слабија од репрезентација из окружења“, рекао је потенцијални репрезентативац Србије.

Он је истакао да му је јако жао што Србија неће обезбедити пласман на Мундијал и додао да се нада да ће ускоро поново обући дрес Орлова.

“Репрезентација је доста подмлађена, али су сви фудбалери изузетно талентовани и показали су да знају да играју фудбал. Недостајало нам је и спортске среће, али верујем да за Орлове долазе бољи дани. Одиграо сам тридесетак утакмица за Србију и желим да се вратим у репрезентацију. Храбри ме и селектор Михајловић и верујем да ћу поново бити репрезентативац“.

Качар је рекао и да ће ускоро бити позната његова судбина у клубу, у којем се није баш наиграо због тешког прелома ноге.

“Са Хамбургом имам уговор још две године. Почетком јула почињу припреме за нову сезону и тада ћу дефинитивно знати свој статус у клубу. Мислим да сам ближе одласку него останку. Једино што желим је да играм фудбал и да се добрим играма наметнем селектору Синиши Михајловићу како бих се вратио у репрезентацију Србије. Мени је тек 25 година и мислим да много тога могу да дам фудбалу“.

За крај, Качар је поменуо и свој бивши клуб, Војводину.

“Надам се да ће Војводина успети да идуће сезоне освоји шампионску титулу“, подвукао је 25-годишњи везиста.