Прочитај ми чланак

ВОЂA НAВИЈAЧA ИЗ БИЈЕЉИНЕ: Ја сам муслиман, Српска је моја земља и увек ћу бранити Младића!

0

edin-foto-facebook-1445

Ретко ко у Бијељини зна ко је Един Хаџихајдић. Aли, када неко спомене Мађара, његови суграђани знају о коме се ради.

Вођа навијача ФК Радник и страствени навијач Црвене Звезде у жижу шире јавности Републике Српске и БиХ доспео је 11. јула, када је у Бијељини лепио плакате подршке Ратку Младићу.

На плакатима су биле исписане поруке „Ђенерал, Јунак без мане, Српски херој“ и „Председниче Додик време је за истину. Референдум!“.

– Устао сам као и сваки други дан, дошао до града и почео лепити плакате, дошла је полиција, а када су установили да плакати никога не вређају, ипак су позвали командира станице да се консултују. Потом сам приведен. На плакату сам исписао пароле подршке генералу Ратку Младићу и пароле подршке Милораду Додику, председнику Републике Српске. Ја ћу увек дати подршку председнику Српске, ма како се он звао, истиче Хаџихајдић.

– На својим плакатима нисам увредио никога, ни Хрвата, ни муслимана, ни Србина. Не плашим се ничега, јер нема основе да ми било шта прикаче. Ја сам муслиман, рођен сам овђе у Бијељини и Српска је моја земља. Увек ћу бранити Ратка Младића, каже Един Хаџихајдић.

fk-radnik-foto-fb-1440027

Протести

Протеклих година хапшен је више пута мада, како тврди, никад због криминала. Никад се није бавио смуњивим пословима нити имао додира са криминалцима.

– Већ 15 година сам међу првима на сваком протесту. Када су хапшени Младић, Караџић и наши генерали, ја сам био ту. Увјек сам био међу водећим људима када се организовао протест. Не знам зашто сам им тај дан засметао. Боље да су хапсили оне који су правили нереде у Сребреници, каже Един за магазин Истина.

(Магазин Истина)