Прочитај ми чланак

Владимир Стојковић: Ма каква криза, не дамо титулу!

0

stojke_620x0(Новости)
Голман Партизана уверен да реми у Кули (1:1) не може да остави трага на екипу у наставку шампионата. Владимир: Један меч не може да нас поремети.

Нa крају јесени гостовање у Суботици је однело два бода, а равница је у недељу поново представљала незгодно тле за српског шампиона.

„Ваљак“ је стао у Кули и тако прекинуо серију од четири везане пролећне победе, уједно пропустио прилику да десети пут заредом изађе као победник из окршаја са „хајдуцима“.

После свега виђеног током 90 минута борбе на стадиону Хајдука, Партизан није ни заслужио више од ремија, а мало је недостајало да остане и без једног бода. Спасилац је дубоко у надокнади био голман шампиона Владимир Стојковић.

– Драго ми је због добре реакције код тог шута Веселиновића, али у исто време и криво што нисмо успели да остваримо циљ и упишемо три нова бода. Ипак, како наш тренер рече, најважније је да се дописује нешто на табели. Верујем да ћемо се већ у Ужицу вратити на победнички пут – категоричан је Стојковић.

МИТРОВИЋ НА КОТИ 15
Млади нападач Партизана Александар Митровић је у Кули наставио са побољшањем голгетерског учинка. Момак који је у Телеоптику за годину дана затресао седам пута мреже ривала, сада је већ на коти 15. Митровић је дао осам голова у првенству, три у Европи, два у Купу и два за младу репрезентацију. Откровење клуба из Хумске у овој сезоне просечно постиже гол на сваких 119 минута.

Бедем Партизана је издржао прва четири пролећна искушења. У Кули није успео да заустави најбољег стрелца лиге Лазара Веселиновића.

– Нисам се ни пре утакмице оптерећивао чињеницом да сам четири меча био несавладан, тако не придајем ни сада пажњу податку да сам примио гол после скоро 400 минута. То је леп податак за целу екипу, а мени лично то ништа није значило, нити ми представљало оптерећење.

Искусни чувар мреже има објашњење за бледо издање његових саиграча у Кули, посебно у других 45 минута.

– Терен је био у ужасном стању, а киша која је пала додатно је отежала ситуацију. Знам да ће многи рећи да је и Хајдук играо на истом терену, међутим, у таквој ситуацији је увек лакше екипи која се брани. То је створило и додатну нервозу код нас. Да су услови за игру били нормални сигуран сам да бисмо уписали нова три бода.

Разлика између црно-белих и два пратиоца је поново једноцифрена.

– Нема говора о некаквој нервози или кризи. Једна утакмица не може да нас поремети. Истина, биће тешко и у Ужицу против квалитетног домаћина. Ипак, не сумњам да ћемо снагу доказати и потврдити већ против Слободе, а затим и у недељу у дуелу са Војводином – закључио је Стојковић.