Прочитај ми чланак

ВИДИЋ ОПИСИВАО ЕНГЛЕЗИМА Српски дерби је опасан!

0

Дерби мечеви малих држава увек су били егзотични великим фудбалским силама попут Енглеске, Шпаније, Француске... Бивши капитен Манчестер јунајтеда Немања Видић покушао је Британцима да приближи најватренији меч српске Суперлиге, како са играчке тако и са навијачке стране.

Фото: AP /Steven Governo, File

Фото: AP /Steven Governo, File

Како би им најсликовитије објаснио атмосферу када играју Црвена звезда и Партизан, Видић је упоредио београдски дуел са оним између Манчестер јунајтеда и Ливерпула.

– Искуство играња у дресу Јунајтеда против Ливерпула је далеко блаже од београдског дербија. Лудница на трибинама. Док сам био навијач, скакао сам и певао целу утакмицу. Знао сам сигурне путеве од стадиона до куће после дербија, али је било доста теже када се играло на стадиону Партизана. Морао сам да будем опрезан, зато што ако противнички навијачи препознају за кога навијате, могло је да буде проблема. Ти проблеми су данас отишли предалеко – истакао је Видић и жал за старим временима.

Видић је постигао погодак у 118. вечитом дербију, одиграном 2002. године, када су црвено-бели славили са 3:0 на гостујућем терену.

– Навијао сам са најзагриженијим навијачима Звезде када сам био млад. Играо сам тада за млади тим црвено-белих, доселио сам се у Београд са 15 година. Певао сам са њима, волео сам то, зато што сам навијао за тај клуб још откада сам био дете.

Немања Видић завршио је каријеру професионалног фудбалера ове године, а сада се школује за тренера. У Звезди је играо од 2000. до 2004. и то му је први сениорски клуб, док је у Јунајтед дошао 2006. из московског Спартака и задржао се до 2014.