Прочитај ми чланак

Вермезовић: Нинковић остаје у Партизану!

0

(Мондо фото: Партизан)
Тренер Партизана о младом Нинковићу. „Биће у конкуренцији за меч против Борче. Схватио је грешку“. О првенству: „Није готово и нећемо се опустити“. Саша Марковић уместо Лоле Смиљанића.

Први тест или прво од 15 финала како их је назвао тренер Партизана Владимир Вермезовић пред наставак пролећне сезоне црно-бели су успешно положили.

У среду у Борчи је нови тест. Утакмица против БСК-а на „Визељ парку“, која је требало да буде одиграна прошлог уторка, али је због лошег стања терена, одложена за среду 6. март.

Пред тај дуел, Вермезовић каже да је његова и жеља екипе да оствари нову победу, али и да покаже да може боље него против Доњег Срема.

„Знамо да неће бити лако, иако су нам неки већ уписали три бода. Али, у спорту ништа није готово док се то не догоди“, опрезан је тренер црно-белих.

Он је додао да је штета што је утакмица одложена, јер би, да није, црно-бели имали седам дана за припрему за дерби 18. кола, у суботу 9. марта против Јагодине у гостима.

„Али, играли смо и на припремама у том ритму, па нам то неће представљати проблем“, рекао је Вермезовић.

У односу на меч са Доњим Сремом Вермезовић ће направити само једну измену. Уместо Милана Смиљанића, који има четири жута картона, на позицији задњег везног играће Саша Марковић. Александар Миљковић има још један меч суспензије, а Лазар Марковић и даље не може да игра. Сви остали су у комбинацији за састав.

Укључујући и Николу „Џигија“ Нинковића за кога се претходних дана, у спортској штампи, писало да је нешто згрешио, па га је тренер казнио.

Вермезовић, међутим, каже да ништа од написаног није тачно. Али, између редова, може се закључити да Нинковић јесте направио некакав прекршај.

„Са Џигијем сам се договорио да сам објасни зашто није био у екипи, односно међу 18 за утакмицу са Доњим Сремом. Оно што ми се свидело јесте то што је он реаговао на то што није био у екипу и његов однос према тренингу је постао другачији.

Дакле, биће у 18 играча, али не због тога што се пише у новинама и због тог притиска. Није био кажњен због кашњења, није ни било карантина. Није кажњен ни новчано, јер је он сам рекао шта је урадио и не схватајући да је погрешио. Али, то је Џиги, доћи ће он на прави пут, полако“, рекао је Вермезовић.

О томе да постоје интересовања разних клубова за Нинковића, укључујући Интер и Зенит из Санкт Петербурга, тренер Партизана одлучно тврди:

„Нинковића нико не тражи! Одавно се појављују дезинформације само не знам у ком циљу. Млад играч је пријемчив на такве ствари кад чује да га велики клубови траже. Он је наш играч и остаје у Партизану“.

На информације из Русије да је тренер Зенита Лућано Спалети био презадовољан оним што је видео код Нинковића, Вемезовић има опаску:

„А кад су га они то видели? Тај Интер, ако хоће неког играча, он мора да заблиста, а не само да игра. А од Џигија се тек очекује да заблиста“.

Партизан је у прилици да са три бода против БСК-а „побегне“ Звезди на осам бодова. Сасвим лепа залиха пред наставак сезоне, али Вермезовић на то не гледа тако.

„То је једна од ствари која се мени не свиђа. За човека који иоле познаје спорт, све ово што се појављује и предвиђа за наредни период, није у реду. Пре свега, нико не може да каже да је првенство готово 13 кола пре краја, јер се понижавају остали клубови. Па, није ово трка Партизана и Звезде, има клубова који су барабар са нама!

Могу само да замислим како се осећају ти момци и људи који раде са њима кад прочитају у штампи да је првенство готово а да није ни почело. Тиме не не доприносимо општем бољитку фудбала овде“, каже Вермезовић.

Он је рекао да се никада не треба радовати туђој несрећи, без обзира на то како се противник зове.

„То су наши спортски непријатељи, али смо сви у истој ситуацији. Наши играчи никада неће потцењивати противника и они не сматрају да је првенство готово. Ми знамо да морамо дебело да се ознојимо да дођемо до шесте титуле. Кад се изађе на зелени правоугаоник заборавља се све и беспарица. Оног тренутка кад математички првенство буде решено онда можемо да разговарамо о оваквим стварима. Звезда је опасна, Војводина је опасна, Јагодина, Слобода…

Биће ту још горе-доле резултата. Не бих се опуштао, а то нећу допустити ни играчима. Не постоји предност која може да се истопи и зато морамо да будемо максимално опрезни“, јасан је шеф стручног штаба црно-белих.

Утакмица БСК – Партизан биће одиграна у среду од 13 часова. Улазнице коштају: исток 300 динара, запад 500 динара.