Прочитај ми чланак

Већ имамо НЕРЕГУЛAРНУ утакмицу у Суперлиги?!

0

Из Спартака су упутили жалбу због тога што је за Вождовац заиграо 15-годишњи фудбалер.

fudbal gol

Фудбалско првенство Србије, такозвана Суперлига, није поштено ни почела, а већ имамо случај “нерегуларне утакмице”.

Наиме, из суботичког Спартака тврде да је Вождовац, у мечу 1. кола, прекршио правилник такмичења ФСС тако што је увео у игру 15-годишњег Филипа Ступаревића, који, наводно, нема право наступа због година.

Млади фудбалер је уласком у 88. минуту постао најмлађи играч који је заиграо у нашој елитној лиги, али из Суботице поручују, позивајући се на правила, да то није имао право. Иначе, меч је завршен без голова.

– ФК Спартак и наши административни радници прикупљају све релевантне информације и уколико се овај податак испостави као тачан ми ћемо уложити жалбу јер мислимо да су на тај начин грубо прекршена правила фудбалске игре -наводи Спартак у саопштењу у коме се даље каже:

– Према важећем правилнику такмичења који је усвојен од стране ФСС у члану 41. недвосмислено пише да играч млађи од 17 година не може наступати за сениорски тим сем у изузетном случају када је напунио 16 година и има потврду од надлежне лекарске комисије. Како је Филип Ступаревић рођен 30.08.2000. види се да он није могао бити на терену, али понављам, сачекаћемо мишљење администрације пре него кренемо са поступком улагања жалбе – поручио је директор “Плавих голубова” Драган Ђорђевић.

A, ево шта пише у Члану 8 правилника такмичења ФСС:

Право наступа имају сви правилно регистровани играчи који су навршили 17 година живота и који су стекли право наступа на првенственим утакмицама, под условом да су лиценцирани за такмичарску годину. На првенственим утакмицама могу наступати играчи и играчи са навршених 16 година живота, с тим што морају имати одоборење специјалне лекарске комисије да могу наступати за први тим. Ово право мора бити потврђено у легитимацији играча издатој од стране надлежног органа за регистрацију.

Дакле, ситуација је овде прилично јасна…