Прочитај ми чланак

ВАТЕРПОЛО: Србија потопила Французе, играће против Хрватске за финале

0

Ватерполисти Србије оправдали су улогу фаворита против Француске – 13:2. У суботу у 19 часова, против домаћина финалног турнира Хрватске, играће за прво место у групи и пласман у финале Евро купа.

Голове за Србију постигли су Суботић 3, Филиповић 2, Јакшић 2, Ћук 2, Мандић 1, Драшовић 1, Пијетловић 1, Лазић 1. Стрелци за Француску били су Марзуки и Изидински.

Питање победника се није постављало ниједног тренутка, иако је очигледно било да Србија не игра пуном снагом. Пред дуел са Хрватима битно је нагласити да селекцији Хрватске за прво место у групи и пласман у финале одговара и нерешен резултат јер има бољу гол-разлику у односу на Србију.

У другом мечу групе Б, Хрватска је победила Црну Гору са 10:5. Дан раније, Србије је победила Црну Гору са 9:5, а Хрватска Француску са 20:5.

У групи А је одигран један меч. Италија је победила Мађарску са 10:5. Утакмица између Шпаније и Грчке почиње у 20 часова и 30 минута. Дан раније, Шпаније је победила Италију са 11:4, а меч између Мађарске и Грчке завршен је нерешено – 9:9.

У суботу су на програму последњи мечеви лигашке фазе а снаге ће одмерити: Италија – Грчка (16.00), Црна Гора – Француска (17.30), Хрватска – Србија (19.00), Мађарска – Шпанија (20.30).