Прочитај ми чланак

ВАТЕРПОЛИСТИ КАО НОЛЕ – НЕПОБЕДИВИ! Српски ватерполисти у финалу Светске лиге

0

Ватерполо репрезентација Србије пласирала се у финале Светске лиге, пошто је у Хуџуију, у Кини, победила Италију са 7:4 (2:1, 2:1, 1:1, 2:1).

srpski vaterpolisti Filipovic-PrlainovicУ сигурно најбољој утакмици на турниру савладана је снажна Италија 7:4. Обе екипе, прилично уморне од тренинга, дале су све од себе у овом тренутку.

Италија је почела мирније и повела је голом Дифулвиа. Срби су тражили решење у нападу и после пропуштених прилика Ранђеловића и Филиповића стигли су до изједначења прелепим голом Ћука (1,26 до краја прве) а затим и у вођство у наредном нападу преко Страхиње Рашовића.

Обе одбране су биле на високом нивоу и оба напада су имали проблема са реализацијом играча више. Одличан је био Бранислав Митровић. После изједначења Фиљола напоран рад у нападу Душка Пијетловића је дао резултате. Изборио је петерац којег је Филиповић претворио у гол а исти играч је тачно минут пре каја донео први пут два гола предности.

У трећем делу исти модел игре. Одбрана је била у првом плану, у нападу се тражио прави моменат, Фиљоли је смањио из даљене али је у наредном нападу Србија преко Aлексића на додавање Филиповића стигла поново до плус два. Оба састава су до краја тог дела пропустила два играча више али је 5:3 давало наде за победу.

Филиповић је трећим узастопним голом повисио на 6:3 у ту дилема више није било. Митровић је бранио све осим ударца Фонделија на половини четвртине. Наду Италијана је распршио Јакшић, опет са играчем више и 3,28 до краја је постављен коначан резултат.

Живко Гоцић, Aндрија Прлаиновић и Филип Филиповић признају да су уморни, али кажу да ће дати све од себе да у финалу победе селекцију СAД и одбране титулу Светске лиге.

„Мучили смо се са играчем више против Италије, имамо теретану и базен у свакодвеном раду. За сада је све коректно али има доста простора напредак. Покушаћемо поново да освојимо Светску лигу иако смо рекли да хоћемо да овде прво видимо где смо у односу на ривале“, рекао је Гоцић после тријумфа над Италијом у полуфиналу.

Његов саиграч Aндрија Прлаиновић био је задовољан пласманом у финале.

„Контролисали смо утакмицу од почетка до краја. Уморни смо и једни и други, пети дан напорног турнира. Није било смирености у нападу, али смо урадили оно што смо хтели. Сигурно смо победили и сада чекамо финале, неће бити у финалу неке разлике“.

Филип Филиповић је са три гола трасирао „делфинима“ трасирао пут ка четвртом узастопном финалу Светске лиге,

„Све нам теже овде пада него што ће бити у Рију јер нас умор притиска. Сасвим нормално стање. Предстоји нам најлакша утакмица на турниру и без обзира шта буде знамо свој пут“, закључио је Филиповић.

Финале између Србије и СAД игра се сутра од 11 сати.