Прочитај ми чланак

УСПЕХ КАРИЈЕРЕ: Фантастични Крајиновић у финалу Париза! (ВИДЕО)

0

Успех каријере Филипа Крајиновића. Наш ас се пласирао у финала Мастерса у Паризу, пошто је после драме славио против Американца Џона Изнера - 6:4, 6:7, 7:6, за два и по сата игре.

Крајиновић је показао да је у сјајној форми на крају сезоне и да крупним корацима иде ка светском врху. У тек другом полуфиналу у каријери успео је да сломи отпор високог Амера и пласира се у прво финале и то одмах Мастерса, турнира из Серије 1.000. Наш тенисер није изгубио ниједан гем на свој сервис и заслужено победио. Подсетимо, у „Берси“ је стигао као квалификант.


Један брејк је био довољан Крајиновића да стигне до вођства од 1:0 у сетовима. У другом сету је свако држао свој сервис, а у тај-брејку су пресудили снажни сервиси Амера. Изнер је добио 7:2. Слично је било и у одлучујућем сету, није било брејкова, а у тај-брејку бољи је био наш ас, иако је Изнер боље кренуо.

Одлучујући поен догодио се код резултата 5:5, када је успео да врати ритерн Изнеру под ноге, а лоптица је отишла у мрежу. Филип је искористио прву меч лопту и форхендом стигао до великог, сензационалног успеха. У Паризу су редом падали Пеља, Ђере у квалификацијама, па потом Сугита, Квери, Мау, да би му у петак први рекет света Рафаел Надал предао меч због повреде. На крају, пао је и амерички бомбардер.

Крајиновић је био пресрећан, пао је на колена, пољубио подлогу. После бројних проблема и повреда, Филип је показао раскошни таленат и показао да Србија добија још једног аса.

Пре турнира, Филип је био на 77. месту АТП листе, а сада ће да напредује и да буде 33. на свету, а ако освоји турнир биће и међу 30. Ово је први пут да се Крајиновић састао са високим Џоном Изнером. У финалу турнира у „Берсију“, Крајиновић ће играти са бољим из другог полуфиналном пара. Жулијан Бенето (Француска) – Џек Сок (САД).