Прочитај ми чланак

УРУГВАЈ СЛОМИО ЕГИПАТ У 89. МИНУТУ, на терен излазе Мароко и Иран

0

Већ од данас планетарни шампионат креће у убрзаном ритму од најмање три утакмице дневно. Други дан на Мундијалу доноси и први велики дерби, који је имао веома бурну увертиру

Први дан Мундијала прошао је потпуно у знаку домаћина Русије. Најпре због спектакуларне церемоније отварања Светског првенства, која је украшена убедљивом победом „зборнаје“ против Саудијске Арабије (5:0).

Некадашњи шпански репрезентативац Фернандо Јеро дебитоваће као селектор „црвене фурије“ против европског шампиона Португалије, само 48 сати пошто је председник ФС Шпаније Луис Рибалес сменио Ђулена Лопетегија.

15:48 – УРУГВАЈ ДО ПОБЕДЕ ГОЛОМ У 89. МИНУТУ
Упорност Уругвајаца се коначно исплатила. Голом Хименеза у 89. минуту Уругвајци су дошли надомак значајног тријумфа. После скраћеног корнера с десне стране, дефанзивац мадридског Атлетика је био највиши у скоку и главом послао лопту у мрежу Египћана.

Игра се пет минута надоканде времена. Меч је завршен, Уругвајци су направили значајан корак ка нокаут фази такмичења.

15:47 – КАВАНИ ПОГАЂА СТАТИВУ
Кавани је погодио стативу у 88. минуту меча. Одлично је извео слободан ударац, мало искоса са леве стране, али лопта није хтела у мрежу.

15:42 – ЕЛ ШЕНАВИ ЈОШ ЈЕДНОМ СПАСАО ЕГИПАТ
У моментима када су Египћани коначно кренули мало храбрије ка голу ривала, Уругвајци су имали још једну одличну прилику. У 83. минуту сусрета поново су комбиновали Суарез и Кавани, с том разликом што је нападач Барселоне овога пута био у улози асистента. Одлично је главом спустио лопту центарфору ПСЖ, који је снажно шутирао са двадесетак метара, али је Ел Шенави још једном изашао као победник из дуела с нападачима Уругваја.

15:09 – ПРИНУДНА ИЗМЕНА ЕГИПЋАНА
Прву измену на мечу, принудну, направио је селктор Египта Ектор Купер. Уместо повређеног Хамеда, у игри је од 50. минута Морси. Убрзо, после осам минута, двострука измена у селекцији Уругваја. Родригез и Санчез су на терену уместо Араскаете и Нандеза.

Друга промена и код Египћана, Кахраба је у 63. минуту ушао у игру уместо Мохсена.

15:05 – ПОЧЕЛО ДРУГО ПОЛУВРЕМЕ
Селектори на одмору нису ништа мењали у саставима у односу на почетак меча… После само 55 секунди игре у наставку меча велику шансу је промашио Суарез. Кавани је одлично избацио нападача Барселоне у празан простор, овај се нашао један на један с голманом Египта, који је мало истрчао, одлично скратио угао и одбранио шут Суареза.

14:47 – КРАЈ ПОЛУВРЕМЕНА
Бацили су у ветар првих 45 минута утакмице репрезентативци Египта и Уругваја. Египћани у првом полувремену нису ни запретили ривалу, док Уругвајци већи посед лопте нису успели да материјализују конкретнијом приликом од оне Суарезове из 24. минута меча.

14:25 – СУАРЕЗ ПРОМАШИО ЗИЦЕР
У 24. минуту меча виђена је, досад, најбоља прилика на мечу. После корнера за Уругвај, лопта је дошла до Суареза, који је с пет метара погодио само спољни део мреже.

14:09 – КАВАНИ ПРВИ ПРЕТИ
Уругвајци су први запретили преко Едисона Каванија. Шут нападача ПСЖ са двадесетак метара чувар мреже Египта је лако зауставио. У 14. минуту још један обећавајући напад Уругваја, лопта је, после акције по десној страни дошла до Суареза, који је лоше шутирао са десет метара.

14:01 – ПОЧЕО ДУЕЛ ЕГИПТА И УРУГВАЈА
Уругвајци су први пошли с центра…

13:54 – ПРВИ ЗАДАТАК ЗА СРПСКЕ СУДИЈЕ НА СП
Најбољи српски фудбалски арбитар Милорад Мажић делегиран је за четвртог судију на утакмици између Уругваја и Египта, на којој ће улогу резервног судије имати и члан његовог тима Милован Ристић.

13:39 – ЕГИПАТ – УРУГВАЈ (САСТАВИ)
Прва звезда Египћана Мохамед Салах уводни дуел на Мундијалу почеће на клупи за резерве. Офанзивац Ливерпула опоравља се од повреде рамена задобијене у финалу Лиге шампиона и остаје да се види да ли ће, и колико, моћи да помогне саиграчима против Уругваја.

ЕГИПАТ: Ел Шенави – Фатхи, Ал Габр, Хегази, Абдел Шафи – Хамед, Елнени – Варда, Трезеге, Саид – Мохсен.

УРУГВАЈ: Муслера – Варела, Годин, Хименез, Касерес – Нандез, Весино, Бентанкур – Де Араскаета – Кавани, Суарез.