Прочитај ми чланак

Уместо дочека испред Скупштине, златне фудбалере „наградили” коктелом са Дачићем (Видео)

0

Dacic srpski fudbaleri_620x0.jpg0x0
У Србији постоји леп обичај – када спортисти направе велики међународни успех онда их народ  дочека и поздрави испред Скупштине у Београду. У питању је један од највећих догађаја у животу сваког спортисте. 

Наши млади фудбалери, репрезентативци Србије до 19 година, постали су шампиони Европе на првенству у Литванији и остварили највећи репрезентативни  резултат у новијој фудбалској историји Србије. Успех је огроман и даје наду у ренесансу домаће бубамаре.

Многи у Србији су са нестрпљењем очекивали да се наши златни „орлићи“ појаве пред народом и да заједно с њима поделе радост освајања првога места. А шта смо сви ми дочекали?

Dacic srpski fudbaleri_620x0
Дочекали смо то да, уместо у Београду, златни фудбалери буду представљени одабраним политичарима и спортским функционерима ФСС у Старој Пазови. Као да подвиг у Литванији није од националног значаја, већ припада само Ивици Дачићу и компанији.

Први пут у новијој историји српског спорта, успех са великих такмичења је приватизован од стране највиших државних и спортских фунционера, при чему се уопште није обраћало пажња на то какав дочек заправо желе наши златни момци и народ Србије.

Шта је следеће, да после евентуалног успеха српских кошаркаша, градоначелник Београда и први човек КС Србије Драган Ђилас на исти начин исправитизује дочек изабраника Дуде Ивковића? Зар су успеси српских спортиста приватна имовина политичке елите и спортских фотељаша или је можда постао проблем да се у центру Београда окупи маса младих и еуфоричних људи?

Нема сумње да су наши млади фудбалери сањали дочек пред хиљадама сународника испред Скупштине у Београду. Такав дочек улио би им снагу да се и у наредним годинама истом снагом и преданошћу боре за част репрезентативног српског дреса. Јунацима из Литваније је ускраћено нешто што би са усхићењем памтили целог живота. 

Јер, дочек свог народа као нешто најлепше у животу памти и један Новак Ђоковић, али и освајачица златне медаље са Олимпијских игара Милица Мандић, ватерполисти, кошаркаши… Ево шта су све рекли познати српски спортисти о дочеку испред Скупштине, на коме су заједно са српским народом прославили свој спортски тријумф:

Новак Ђоковић: “Успели сте да ми овај дан учините најлепшим у мом животу. Ово вам никада нећу заборавити, пехар је посвећен Србији! Хвала вам, ми смо Срби, народ који има душу. На врху смо света, све ћемо освојити!”

Милица Мандић: Хвала на овом дивном осећају, први пут осећам овако нешто. Ово је … опростите понестају ми речи, толико сам узбуђена. Живела Србија!

MILICA MANDIC

Вања Удовичић: Хвала што сте веровали у нас, што сте дошли. Ви сте показатељ да вредимо. Ово ћу сањати целог живота.

 (Србин.инфо)