Прочитај ми чланак

Ухапшен полицајац који је потегао пиштољ на Радуљицу

0

Припадници Полицијске станице Шипово ухапсили су свог полицијског службеника чији су иницијали С.Ш. из Мркоњић Града. С. Ш. се сумњичи да је починио кривично дело угрожавање безбедности, јер је потегао пиштољ на Мирослава Радуљицу.

„Из Полицијске управе Мркоњић Град осудили су сваки вид непрофесионалног поступања полицијских службеника и истакли да ће Министарство унутрашњих послова Републике Српске процесуирати сваки вид непрофесионалног и незаконитог понашања својих припадника“, наводи се у саопштењу ове управе.

YouTube

Како преноси Глас Српске, дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва Бањалука је наложио да се осумњичени након криминалистичке обраде пусти на слободу, а да се по комплетирању предмета достави извештај за поменуто кривично дело.

У току су активности на утврђивању дисциплинске одговорности овог полицијског службеника, због основане сумње да је починио тежу повреду радне дужности, наводи се у саопштењу.

Како је објављено у понедељак, Радуљица је полицајцу, који је био у алкохолисаном стању, чак успео да отме пиштољ, а до потезања је дошло јер Радуљица није хтео да се фотографише са њим.

Већи инцидент спречили су припадници Јединице Жандармерије, који су ухапсили инспектора, а све се то дешавало на Јањском сабору.

„Радуљица је успео да му отме пиштољ и у тој гужви је лакше повређен по нози. Под шатором је настала гужва у коју се наводно умешао и колега поменутог инспектора који је био са њим, а који је такође због недоличног понашања био тема медијских натписа“, пише „Глас Српске.“