Прочитај ми чланак

УЕФА ФОРМИРАЛА ПОДГРУПЕ, ово је важно за Звезду!

0

Шампион Србије у понедељак ће сазнати ко ће му бити потенцијални ривали у оквиру трећег кола квалификација за Лигу шампиона.

Жреб парова трећег кола квалификација за елитно такмичење неће бити једино дешавање, јер недуго затим следи жребање за Лигу Европе.

Баш као што је то био случај прошлог пута, Црвена звезда ће поред потенцијалних ривала у трећем колу квалификација за Лигу шампиона сазнати и ко ће је евентуално сачекати у трећем колу квалификација за Лигу Европе.

Звездини навијачи сигурно не размишљају о неуспеху у двомечу са Судувом, али нова правила УЕФА су јасна па су већ направљене и две подгрупе када је жреб за треће коло квалификација за Лигу Европе у питању.

Поражени из двомеча Црвена звезда – Судува моћи ће да се састане у трећем колу квалификација за Лигу Европе са бољима из следећих дуела:

Њу Сејнтс (ВЕЛ) – Линколн (ГИБ)
Торпедо (ГЕО) – Викингур (ФРО)
Спартакс (ЛВА) – Ла Фјорита (СМР)
АПОЕЛ (КИП) – Флора Талин (ЕСТ)
Корк Сити (ИРЛ)

Верујемо да ће Звезда обезбедити пласман у треће коло квалификација за Лигу шампиона и да све наведено неће имати већи значај за српског шампиона, али процедура је јасна.

Као што можете да видите, у случају елиминације у другом колу квалификација за ЛШ, Црвена звезда би битку за пласман у Лигу Европе наставила „шампионском стазом“, па би тако поново могла да се састане са Спартаксом или да одмери снаге са АПОЕЛ-ом.