Прочитај ми чланак

Тумбаковић вратио Ђуричића – нападач Оренбурга пре центарфора Реала

0

Селектор Србије Љубиша Тумбаковић објавио је списак са 27 фудбалера за предстојеће квалифиакционе утакмице за Европско првенство против Луксембурга и Украјине.

После дужег времена вратио се Филип Ђуричић, сада везиста италијанског Сасуола, док ће прилику да дебитује имати нападач руског Оренбурга Ђорђе Деспотовић.

FOTO: TANJUG/AP

Бивши голгетер Спартака, Црвене звезде, Локерена, Кајрата, Астана и Тобола је ове сезоне постигао 7 голова уз једну асистенцију на 16 мечева у Русији.

Тумбаковић опет није звао центафрора Реал Мадрида Луку Јовића, који ретко добија шансу у „краљевском“ клубу, али је био пре неколико дана постигао првенац на Сантјаго Бернабеуу.

Селектор је позвао шесторицу играча из Суперлиге Србије: Емила Роцкова из Војводине, Немању Милетића из Партизана те Марко Гобељића, Немању Милуновића, Милана Родића и повређеног Милана Павкова из Црвене звезде.

Фудбалски репрезентативци Србије окупиће се у понедељак у Старој Пазови када ће се селектор и поједини играчи обратити јавности на прес конференцији (17.30) након чега следи тренинг (18х).

Обе утакмице играће се на стадиону „Рајко Митић“. Прво 14. новембра од 20.45 против Луксембурга, док је три дана касније у 15хзаказан дуел са Украјином.

Србија мора да добије оба меча и да се нада киксу Португала да би се пласирала на ЕУРО 2020. где се већ пласирала селекција Украјине.