Прочитај ми чланак

Тумбаковић: Партизан је спреман за Европу

0

partizan_620x0(Новости)
Водимо рачуна о допунској селекцији, знамо шта су нам циљеви и верујем да ћемо знати и умети да их остваримо – оптимистички је рекао спортски директор Партизана
.

Мaксималан учинак у првих 270 пролећних минута, повећање разлике у односу на вечитог ривала за два бода и добре партије новајлија на старту другог дела сезоне.

Три добра разлога за одлично расположење спортског директора Партизана Љубишу Тумбаковића уочи утакмице са ОФК Београдом.

– Стартовали смо одлично, може се чак рећи и фантастично. И поред квалитативног помака приметне су биле и осцилације, пре свега на првој утакмици против Доњег Срема, када је очигледно притисак лимитирао одређену групу играча. Ипак, морам да похвалим помак у дисциплини, организацији игре и повећану агресивност. Не би требало ни заборавити да смо имали у стартној постави чак и шесторицу нових играча, то је практично потпуно измењен тима – објашњава Тумбаковић.

СТОЈКОВИЋ
Пред крај прелазног рока постојала је могућност да Владимир Стојковић напусти Хумску и појача Рубин из Казања.
– У случају Стојковића смо прво желели да испоштујемо његов интерес, па онда клуба. Када је у питању Рубин није постојала тако добра понуда, а и ми смо се водили размишљањем да не желимо по сваку цену да изгубимо квалитет – објаснио је Тумбаковић.

За разлику од лета када је од појачања само Стефан Шћеповић био на нивоу док осталих често није било ни на клупи, сада су актери свих пролећних мечева били Пајовић, Лука и Којић.

– Пајовић игра веома добро, смирено и то је оно због чега смо га довели у Партизан. Рано је, ипак, за приче о лету и о трајнијем уговору по истеку позајмице. У лепом светлу су се приказали амбициозни Лука и ефикасни Којић. Силва је такође добијао прилику и верујем да ће бити све бољи.

Навијачи Партизана увелико размишљају о лету и европским обавезама црно-белих. Тумбаковић уверава да нема разлога за бригу уколико клуб очекивано напусте Стојковић, Шћеповић, Иванов и Лазар Марковић.

– Порука од ове зиме је јасна. И када појединци оду, Партизан има замене. Желимо да будемо конкурентнији у Европи и не сумњам да ћемо спремни да дочекамо квалификације. В

одимо рачуна о допунској селекцији, знамо шта су нам циљеви и верујем да ћемо знати и умети да их остваримо – оптимистички је завршио разговор Тумбаковић.