Прочитај ми чланак

ТУЧА ДЕЛИЈА И НАВИЈАЧА ЈАНГ БОЈСА: Уследила освета; Овако је било 2004. (ВИДЕО)

0

Овакву бурну увертиру је имао меч ова два тима 2004. године!

* Ова два тима су играла 2004. године у другом колу квалификација за Лигу шампиона

Delije – Jang Bojs, Foto: youtube printscreen

* Головима Жигића, Звезда је извукла реми у гостима

* Било је туче између навијача

Фудбалери Црвене звезде вечерас од 21 сат у Берну, играју против швајцарског шампиона Јанг Бојса у оквиру прве утакмице плеј-офа Лиге шампиона.

Пре 15 година ова два тима су одиграле двомеч у оквиру другог кола квалификација за Лигу шампиона, а меч у Берну је имао бурну увертиру пред сам почетак утакмице, пошто су се навијачи ова два клуба сукобили!

Тада је утакмица завршена ремијем, а најзаслужнији за тај подухват је био Никола Жигић који је анулирао предност домаћег тима од 2:0. Том мечу су присуствовали око 5.000 Звездиних навијача који су дошли из многих европских градова, њима су се придружили и навијачи из Београда.

Ти навијачи су ушли у трамвај из центра града и запутили се ка стадиону. Иако је у трамвај ушао и повећи број домаћих навијача, инцидената није било јер се радило о доста младим навијачима тог клуба.

Неколико стотина метара пре стадиона, видело се да се нешто испред стадиона дешава. Група навијача Јанг Бојса која је конзумирала алкохол, провоцирала је навијаче Звезде и гађали су их стакленим флашама. То је био знак да група „Делија“ напусти трамвај и потрчи да пружи помоћ другарима у невољи.

Уследио је вишеминутни обрачун који је прекинут интервенцијом специјалних снага швајцарске полиције. Неколико Швајцараца је задобило лакше и теже повреде, а настрадале су и стакла тог локала.

Треба напоменути да су се догодили инциденти унутар стадиона, овога пута навијачи Звезде су се сукобили између себе! Више о томе у снимку изнад!