Прочитај ми чланак

Теодосић без „чизме“ у Београду! Да ли је плеј Србије спреман за Кину?

0

Нада да се прикључи саиграчима у Кини постоји

Плејмејкер репрезентације Србије Милош Теодосић опоравља се од обновљене повреде планталне фасције коју је задобио на утакмици са Литванијом, па тако није отпутовао са репрезентацијом у Кину. Али, како ствари стоје, његова рехабилитација протиче добро јер више не носи „чизму“ са којом је испратио саиграче у Кину.

© Фото : fiba.basketball

Наиме, Милош Теодосић је посетио једну од клиника у Београду, ходао је без било какве сметње, и што је најважније, без „чизме“ што се и види на фотографијама Телеграфа. Управо овакво стање српског плеја „подгрева“ наде навијача да ћемо на првенству ипак бити јачи за великог креативца и лидера ове генерације.

После повреде на мечу са Литванијом, који се играла у склопу припрема за Мундобаскет, све је личило на упалу, међутим додатним прегледима је утврђено да је Теодосићу пукла тетива. Ипак, иако је деловало да он сигурно неће наступити на Светком првенству, селектор Ђорђевић је истакао да постоји 1% шансе да се он прикључи тиму.

– Он није „отписан“ за Светско првенство. Он је у процесу лечења. Идемо из дана у дан, из недеље у недељу, да бисмо видели да ли ће моћи или не. Сада не можемо да кажемо „да“ или „не“… Ако не буде могао, биће то велики губитак за нас – рекао је Сале литванским новинарима

Да подсетимо, Светско првенство у Кини почиње 31. августа и траје до 15. септембра, а Србија ће играти у групи са Италијом, Филипинима и Анголом.