Прочитај ми чланак

Тениски скандал: Заражени Американац организовао филмски бег из Русије

0

Сем Квери, амерички тенисер, побегао је приватним авионом из Русије пошто је утврђено да је заражен коронавирусом.

Како су пренели медији, он је заједно са супругом и сином изашао из карантина и отишао у непознату земљу.

“Дакле, ево приче. Квери је дошао на турнир у Санкт Петербургу и требало је да се састане са другим носиоцем Денисом Шаповаловим у првој рунди главног жреба. Пре меча је добио позитиван тест на коронавирус. Такође и његова супруга Еби и осмомесечни син Форд. Они су смештени у 14-дневни карантин у хотелу. Сем је добио неочекивани позив од некога од руских здравствених власти. Речено је да ће породица имати посету доктора, као и да ће морати да буду пребачени у болницу уколико буду имали симптоме”, навео је новинар Бен Ротенберг.

Даље, он наводи да су Кверијеви имали благе симптоме вируса, али су се плашили смештања у руску болницу.

“Нарочити проблем је било дете, нису желели да оно буде раздвојено од њих у страној земљи. У складу са тим, Сем, кога на великим турнирима спонзорише агенција за летове приватним авионима, организовао је и платио авион како би пребацио породицу преко руске границе, даље од додира здравствених власти”.

Ротенберг је даље изнео детаље…

“Седећи на седиштима најдаљим од пилотске кабине, како би заштитили пилоте, Кверијеви су пребачени у нешто што је само наведено као “блиска европска држава” која није захтевала негативан тест за улазак. Породица је смештена у изнајмљеном објекту, а држава није позната”.

АТП је објавио и да је потез Кверија озбиљан прекршај и да је истрага у току, с обзиром на то да је раније играчима упућено писмо у ком је наведено да су такви потези неодговорни и да би то могло да утиче на даља дешавања на такмичењу.

“Квери намерава да остане у Европи, намерава и да игра на паришком Мастерсу, а могао би и да добије дисциплинску казну”, закључио је Ротенберг.