Прочитај ми чланак

ТАЈСОН ФЈУРИ ПОКУШАО ДА СЕ УБИЈЕ: Возио сам „ферари“ 305 км/х, ишао сам право у…

0

Пио сам, дрогирао се и проводио ноћи уз проститутке. Кад испуните сан који сте имали од детињства... Нисам знао шта даље. Био сам изгубљен, прича Тајсон Фјури

Некадашњи шампион света у тешкој категорији, Тајсон Фјури, потпуно отворено је причао о најтежем периоду у свом животу.

Фјури је 2015. направио сензацију када је победио Владимира Кличка и узео му све појасеве. Био је то први пораз Украјинца након 11 година.

Само неколико недеља након што је дошао на врх Фјури је пао у тешку депресију. Почео је да пије, дрогира се, проводи ноћи са проституткама. Убрзо је остао без свих појасева. Био је изгубљен, без воље за животом. 

„Пио сам, дрогирао се и проводио ноћи уз проститутке. Кад испуните сан који сте имали од детињства… Нисам знао шта даље. Био сам изгубљен. Пио сам по 18 влашица жестине, а онда бих наставио виски и вотку“, рекао је Фјури.

Долазак на врх био је превише за Британца.

„Кад сам био аматер гледао сам на ТВ Кличка, а онда сам ушао у ринг са њим и победио га. Он је био мој Еверест. Све сам пробао… Голф, пуцање, изласке, стриптиз… Ништа није помогло. Осећао сам се празно“.

Фјури не крије да је убрзо почео да конзумира наркотике, што је комбиновао са алкохолом.

„До тог момента нисам пробао дрогу. Кокаин сам узимао редовно, кокаин и алкохол. Сад кад погледам на све то… Да ли бих променио? Не бих… Јер знам да се то морало десити. Будио сам се и милио како не желим да живим овако, само правим проблеме својим најближим људима.“, додао је Фјури. 

Феномнелани боксер је био на корак да изврши самоубиство.

„У лето 2016. године купио сам нови „ферари“. Возио сам по аутопуту и казаљка је била на 305 км/х. Ишао сам праву у бетонски мост. Није ме ништа занимало. Само сам желео да окончам све. Већ сам се поздравио са животом, а онда сам чуо глас: ‘Немој, мисли на децу и породицу, на синове и ћерку, одрастаће без оца’. Успорио сам и стао са стране. Тресао сам се“, искрен је Фјури.

На крају је Фјури потражио и стручну помоћ.

„Био сам код психијатра и рекла ми је да је на самој ивици. Доста људи ми је рекло да морам да променим живот. Отишао сам кући у мрачну собу и рекао Богу да ми помогне. Никад пре тога нисам молио Бога за помоћ. Осетио сам како ми сузе падају на груди, знао сам да нећу моћи сам. Готово да сам прихватио да ћу бити алкохоличар до краја живота. Међутим, након десет минута огроман терет је пао, осећао сам се лакше. Први пут у тој кризи сам осетио да ће бити боље“, испричао је Фјури.

Фјури је на крају успео да се извуче, вратио се боксу и спрема се за наредне мечеве и нове победе како на спортском тако и приватном плану.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!