Прочитај ми чланак

Суперлига се огласила након хитног састанка о расулу

0

Након одустајања шест енглеских клубова од учешћа, огласила се и Суперлига Европе (ЕСЛ).

Такмичење је на „стакленим“ ногама, а „заинтересовани“ су остали италијани (Јувентус, Милан, Интер) и шпански клубови (Реал, Атлетико, Барселона).

„Европска Суперлига је уверена да тренутни ‘статус кво’ европског фудбала мора да се промени.

Предлажемо ново европско такмичење, јер постојећи систем не ради. Наш предлог је усмерен ка томе да дозволи спорту да се развија док генерише средства и стабилност за читаву фудбалску пирамиду, укључујући помоћ у решавању финансијских тешкоћа насталих због пандемије. То такмичење би обезбедило материјално повећане уплате свим фудбалским актерима“, огласила се ЕСЛ и осврнула се на одустајање Енглеза од такмичења:

„Упркос проглашеном иступању енглеских клубова, који су приморани на такве одлуке због притиска којем су били изложени, уверени смо да је наш предлог потпуно у сагласју са европским правом и правилима, као што је данас представљено судском одлуком која чува Суперлигу од деловања треће стране.

С обзиром на тренутне околности, размотрићемо поново најадекватније кораке да преобликујемо пројекат, увек имајући у виду наш циљ – да понудимо навијачима најбоље могуће искуство док обезбеђујемо солидарне исплате читавој фудбалској заједници“.