• Почетна
  • СПОРТ
  • Страшан тим: Суботић, Кузмановић, Ибрахимовић предводе Републику Српску
Прочитај ми чланак

Страшан тим: Суботић, Кузмановић, Ибрахимовић предводе Републику Српску

0

 

neven-subotic-1372684809-284419

(Курир спорт)
БАЊАЛУКА – Потенцијална пријатељска утакмица у августу између Републике Српске и Србије изазива велику пажњу љубитеља фудбала. Евентуална утакмица на Градском стадиону у Бањалуци главна је тема свих разговора у фудбалским и спортским круговима са обе стране Дрине.

 

И док се о тиму Синише Михајловића мање-више све зна, тим Републике Српске за овај меч, који још увек чека „амин“ ФИФА и Сепа Блатера, је велика непознаница.

 

Курир спорт је покушао да направи идеалан тим Републике Српске, сачињен од играча који су рођени или преко родитеља вуку порекло из Републике Српске, а када видите имена јасно је да би та репрезентација била прилично јака.

 

Крећемо од места селектора. Претходних дана у јавности су се провлачила разна имена, али ће највероватније клупу преузети неко од домаћих тренера. Наш избор би био Жељко Бувач, помоћни тренер Јиргена Клопа у Борусији из Дортмунда, вицешампиона Европе. Помало из сентимента, у ужи избор је ушао и Владо Чапљић, легенда Жеље, Партизана и Динама.

 

Гол Републике Српске бранио би Асмир Беговић, рођен у Требињу. Беговић је процењен као велика перспектива, а говори се да ће у овом прелазном року из Стоука прећи у неки од најјачих енглеских клубова Арсенала или једног од два Манчестера.

 

У формацији 4-2-3-1 задњу линију чинили би Огњен Врањеш (Аланија, Русија), Вуле Тривуновић (Борац, Бањалука), Невен Суботић (Борусија Дортмунд, Немачка) и Бранимир Бајић (Дуизбург, Немачка). Врањеш је рођен у Бањалуци, исто као и Невен Суботић, Вуле Тривуновић у Гламочу, а Бранимир Бајић у Великој Обарској крај Бијељине.
Задњу везну линију чинили би Гојко Качар, чији родитељи вуку порекло из Језера, као и Здравко Кузмановић чији је отац одрастао у околини Модриче.

 

Крилни нападачи су тандем Севиље Мирослав Стевановић и Марко Марин. Стевановић, бивши играч Војводине, пореклом је из Зворника, а Марин, који ће у Шпанији играти као позајмљени играч из Челзија, рођен је у Босанској Градишки. Организатор игре је Звјездан Мисимовић такође вуче порекло из Босанске Градишке.

 

На крају, нападач репрезентације Републике Српске у идеалним условима могао би да буде Златан Ибрахимовић. Шведски репрезентативац је рођен у Малмеу, а његов отац Шефик у Бијељини.

 

Поред прве поставе Република Српска би могла да има и веома јаку клубу. Голмани Немања Супић (Војводина) и Бранко Граховац (Оцелул, Румунија), дефанзивац Владан Грујић (Борац, Бањалука), потом Саша Стевић (Волин, Украјина), Огњен Короман (Крила Совјетов, Русија) у везном реду, Мирослав Радовић (Висла, Пољска), или нападачи Стефан Михајловић (Црвена звезда), Златан Муслимовић (Гванжу, Кина), Немања Билбија (Војводина) говоре о снази потенцијалне репрезентације Републике Српске.

 

Остаје да се види колико је реално да Република Српска истрчи у овом саставу на пријатељском мечу, али смо сигурни да ће се већина ових играча одазвати на евентуалном мечу са Србијом.

 

Репрезентација Републике Српске (4-2-3-1)

 

Селектор: Жељко Бувач

 

Асмир Беговић

 

Огњен Врањеш – Вуле Тривуновић – Невен Суботић – Бранимир Бајић

 

Гојко Качар – Здравко Кузмановић

 

Мирослав Стевановић – Звјездан Мисимовић – Марко Марин

 

Златан Ибрахимовић