• Почетна
  • СПОРТ
  • Стојковић: Појачања под хитно. Вратићу се у Партизан!
Прочитај ми чланак

Стојковић: Појачања под хитно. Вратићу се у Партизан!

0

sp-Partizan1_620x0

Када је тиму са стандардно највишим аспирацијама најбољи појединац голман онда је јасно да много тога није на свом месту. Партизан је на Бановом брду минималцем оверио јесењу титулу, а Владимир Стојковић, који се на тој утакмици опростио од дреса српског шампиона, поново је спасио екипу одбранивши зицер Славољубу Срнићу у првом полувремену. Партизан има разлога за радост, али и за бриге у припреми другог дела сезоне, јер игра шампиона ове јесени често и пречесто није била на нивоу реномеа најбољег тима лиге.

– Веома тешко пролеће је пред Партизаном. Јасно је да су под хитно потребна појачања, јер је приметно било да имамо доста потешкоћа током јесени. Верујем да ће шампион остати исти као на полусезони и као и у претходних шест година – напомиње сада већ бивши голман црно-белих Владимир Стојковић.

Током утакмице са Чукаричким навијачи Партизана су често скандирали Стојковићу, а пре радости са остатком тима због јесење круне искусни чувар мреже је навијачима поделио готово комплетну опрему.

– Није ми хладноћа представљала проблем, нисам је ни осетио. Желео сам да се захвалим навијачима за велику подршку током свих ових година. И када ми је било најтеже, када сам изгубио мајку и у осталим специфичним ситуацијама били су уз мене и несебично ми пружали подршку. Надам се да сам се на најбољи могући начин одужио Гробарима.

Када је у лето 2010. долазио Хумску изазвао је много контроверзи. Сада из дома црно-белих одлази као заменик капитена и љубимац навијача.

– Искрено, мислио сам да нећу бити примљен на најбољи начин. Знао сам да само добрим одбранама могу да „купим“ навијаче Партизана и у томе сам успео и брже него што сам очекивао. Сада после толико времена сви виде да то није фолирање и да моја прича није у фразама. Провео сам прелепе три и по године у Партизану.

Стојковић ће и наредних дана тренирати са црно-белима у Земунелу, пошто му уговорна обавеза истиче на крају године. О разлозима за изостанак понуде о наставку сарадње није желео да говори.

– Не бих то коментарисао, свестан сам да је тешка финансијска ситуација и да постоје ваљани разлози због којих је донета таква одлука.

Ипак и пре постављања питања о даљим потезима Стојковић је „погледао“ у не тако блиску будућност.

– Сада имам жељу да се добро одморим и онда мирно пронађем нову средину. Ово је био тренутни опроштај од Партизана, не трајни, јер сам сигуран да ћу се једног дана вратити – закључио је Стојковић.

РАСПУСТ ОД 15. ДЕЦЕМБРА
Утакмицом на Бановом брду је стављена тачка на јесен, али не и на рад фудбалера Партизана. Вук Рашовић је својим изабраницима дао два слободна дана, а у уторак их очекује тренинг у Земунелу. На распуст се иде тек у недељу, 15.децембра, а у међувремену ће бити заказан бар један тест меч како би играчи на проби могли да искристалишу став струке о њиховим квалитетима.
Управа клуба ће током недеље изанализирати први део сезоне после чега ће бити јаснија слика око (не)поверења Вуку Рашовићу, којем је наводно увелико спреман наследник у лику тренера Војводине Марка Николића.

(Новости)