Прочитај ми чланак

Стојановић остаје на клупи Звезде!

0

Tan2013-9-22_161320589_21

(Телеграф)

После састанка управног одбора Црвене Звезде стигло је званично саопштење да је оставка досадашњг тренера Славише Стојановића одбијена, коју је поднео после пораза од Вождовца 1:0.

Оно што је мало ко очекивао јесте останак шефа струке црвено – белих после лошег страта у првенству, где је оставрио три победе и два пораза уз један реми. Словенац је на клупи Звезде наследио Са Пинтуа који је клуб напустио непосредно пред одлазак екипе на припреме у јуну месецу.

Португалац је имао уговор на годину дана и три месеца и може се рећи да му није лоше ишло, с обзиром на чињеицу да је био у ситуацији да у вечитом дербију одлучује о титули. Међутим, по завршетку сезоне побегао је главом без обзира када је увидео да су апетити на “Маракани” огромни, а могућности заиста мале. Тада је као основни разлог навео чињеницу да му нису обезбеђена адекватна појачања каква је тражио. Управо је у томе кључ.

Да ли је Славиша Стојановић кадар да начини чудо? Јако тешко. После бламаже, како су сви назвали реми са Доњим Сремом, Стојановић је рекао да не зна зашто Звезда мора да победи.

Наравно да је сваки љубитељ и навијач ову изјаву доживао као непрофионализам и неамбициозност када је тренер најтрофејнијег српског клуба у пиању. Али се управо ради о томе да је Словенац хтео само да каже да је Звездин играчки кадар у потпуној равни са, рецимо Доњим Сремом. Стога не чуди што су силно мотивисани момци из Пећинаца са “Маракане” однели за њих историјски бод!

Како ствари стоје, Џаја и колеге су схватили да је паметније да прихвате да на терену више нису Просинечки, Панчев и Савићевић или Бошко Јанковић, Жигић и Пантелић и дозволе стручњаку да уигра екипу и стигне до титуле првака.