• Почетна
  • СПОРТ
  • Стефан Шћеповић: Боље да нисам одлазио на позајмицу
Прочитај ми чланак

Стефан Шћеповић: Боље да нисам одлазио на позајмицу

0

scepovic(Спортал)
Од извештача са Похорја – И тренутку када је био најефикаснији фудбалер Партизана у Јелен Суперлиги Србије Стефану Шћеповићу је поручено од стране бившег спортског сектора да потражи нови клуб. Помало нелогичан потез, после којег је старији од браће Шћеповић отишао прво у Кореју у потрази за ангажманом, да би потом пронашао нови клуб у Изралеу.

После шест месеци поново је у опреми црно-белих и на припремама ради пуном паром без обзира што можда и неће остати у тиму.

– Већ сам на прозивци рекао да ћу се спремати као да остајем овде. Када буде нека конкретна понуда погледаћемо је са свих страна и одлучити шта даље. За сада нема ништа конкретно, спремам се и овде као и на Златибору максимално концентрисан за први меч у Европи – прича Стефан Шћеповић.
 
Која су размишљања уколико стигне понуде?
– Имао сам до сада две епизоде у Израелу, јер сам желео да играм свих 90 минута. Ипак, овај пут желим неки клуб на Западу. Свако од нас сања да игра у некој од топ 5 лига у Европи.

Да ли сте причали са тренером Вуком Рашовићем у вези статуса?
– Нисам, али види се да сви имамо подједнак третман и шансу да се докажемо тренеру. Уколико ме буде звао и потегне тему у вези статуса причаћемо наравно.

Јесте ли спремни за варијанту да останете?
– Наравно, имам још годину дана уговора. Ја сам играч Партизана и немам проблем са тиме да останем уколико не буде праве понуде за клуб и за мене.

Највероватније у првом колу вас очекује дуел са Шираком из Јерменије?
– С обзиром на то да смо могли да добијемо Ђер или Лудогорец сигурно је да смо добро прошли. Мислим да су Јермени фаворит против Тре Пенеа, али исто тако верујем да смо ми квалитетнији иако их не познајемо претерано. Морамо их респектовати и пружити поштовање на терену, но морамо доказати да смо квалитетнији.

Колико су Вам значиле израелске епизоде?
– Значило ми је много јер сам играо по 90 минута. То је било одлично за моје самопоуздање и континуитет.

Да ли је израелска лига јача или слабија од српске?
– Мислим да је јача. Тамо мање екипе не долазе да се бране против већих. Када сам први пут био ми смо победили садашњег шампиона Макаби 3:0. Уједначенији је квалитет, иако би Партизан и Црвена звезда имали сигурно велику улогуи тамо.

Тренутно су на Похорју двојица Шћеповића, а постоји могућност да обојица ускоро оду.
– Марко је ближи одласку. Три године је у првом тиму и мислим да ће бити међу првима који ће напустити екипу. Клубу је у интересу да заради на њему. Може да се деси да не будемо обојица ту, а и да останемо. У првој полусезони сте дали девет голова и шест асистенција.

Мислите ли да је јавност то мање запазила него што заслужујете?
– Не обраћам пажњу превише на то. Био сам први стрелац екипе, можда сам незаслужено отишао на позајмицу. Да сам остао можда бих постигао више голова па би и клуб могао боље да заради на мени. Две-три утакмице вежем, дам гол, следећу и не уђем…То не треба да се дешава нападачу, не само мени, већ било коме из екипе.

Ко је инсистирао на позајмици, Владимир Вермезовић или Љубиша Тумбаковић?
– Не знам, ја сам отишао у Кореју, каснио сам мало на припреме. Када сам се вратио рекли су ми само да морам на позајмицу. И даље не знам да ли је то било добро за клуб, али они су рекли ако нешто дође да могу да напустим екипу. Био бих задовољнији да сам остао у Партизану. Завршио сам сезону са укупно 15 голова, али сам био далеко од очију. Имам 23 године и доста је испред мене простора за напредак. Човек учи и са 20 и са 30 година. Радићу да напредујем и да опет будем на оку селектору.

Која је била прича у вези Кореје?
– Глупости су да ми је неко нудио пола милиона евра и да ја нисам хтео да прихватим, већ сам се окренуо и отишао. Када сам видео шта се ради и дешава отишао сам. Нисам хтео да идем на пробу у неки корејски клуб после статуса потенцијалног репрезентативца. Још је на крају био други клуб, не Пусан већ Гјенгјам. И за мене је добро што нисам отишао, можда ме је погледао онај одозго и рекао да не идем.

Да ли верујете да вам је некада проблем у јавности што вам је менаџер Фали Рамадани?
– Мислим да не треба људи да гледају на то ко су ми менаџери. Јер агенција не држи само мене, већ и велике играче из целе Европе, попут Јоветића који кошта 30 милиона и неке друге. Мислим да су ми неки узели за зло и оно што сам промашио против АЕЛ-а. Много већим играчима се дешава да промаше такве прилике. Следећу утакмицу ми је велики број звиждао и негодовао. Мени је то на почетку сметало, јер нисам навикао на то у Италији и Белгији, али сви који купе карту имају право да раде шта хоће.

Размишљате ли и даље о том промашају против Кипрана?
– Не, одгледао сам снимак после меча и видео да боље нисам могао да реагујем. У реваншу сам постигао погодак који је био поништен, а ни сам се не сећам због чега.

Имали сте и у Норвешкој сличан промашај.
– Ту се изгуби самопоуздање. У Израелу сам те ситуације лако решавао, али пришао сам голману превише близу и лопта му је остала међу ногама. Срећа па смо касније прошли даље – подвукао је Шћеповић.