Прочитај ми чланак

ШТА ВИ МИСЛИТЕ: Западњаци траже оштру казну за Новака због овог потеза (ВИДЕО)

0

Непромишљен потез на мечу против Надала у четвртфиналу турниру у Риму могао је скупо да кошта најбољег тенисера света Новака Ђоковића, а још увек није искључено да ће ретроактивно да буде санкционисан.

novak-dokovic-rim-foto-reuters-1463154877-905465

Не могу му ништа на терену па траже начине да га избаце из такта

На друштвеним мрежама повела се велика полемика да ли је српски играч требало да буде новчано кажњен због тога што је имао физички контакт са судијом Карлосом Бернандесом током дуела са Надалом.

Наиме, приликом већања да ли је лопта била добра или је изашла у аут после једне паралеле шпанског тенисера (снимак је показао да је Новак био у праву и да је лопта заиста била за неколико милимитера у ауту) главни судија меча је спустио руку толико ниско да је она практично клизала по линији и брисала постојећи траг што се Новаку није допало па га је на кратко дотакао и поручио му да то не ради.

Ако би се стриктно поштовала прописана правила Ђоковић би заиста требало да буде кажњен.

– Играчи не смеју да да имају било какав физички контакт са било којим званичним лицем, противником или навијачем. Кршење овог правила кажњава се новчано до 10.000 америчких долара за сваки прекршај појединачно – пише у АТП правилима.

Међутим, јасно је да Новак није имао никакву злу намеру и да контакт са судијом није био агресиван односно није имао намеру да било кога нападне или удари, али навијачи његових противника користе сваку прилику како би му нарушили углед или га на неки начин избацили из такта.


На срећу то им до сада није полазило од руке па се надамо да неће ни уочи најважнијег турнира који му предстоји – Ролан Гароса, који почиње у недељу 22. маја, а завршава се 5. јуна.