Прочитај ми чланак

СРПСКИ НАВИЈАЧИ: Уједињени у одбрани српства и православља! (Фото)

0

pravoslavna-armija-navijaci 368

У интервјуу први човек навијачке групе „Православне армије“ говори о разлозима оснивања, главним идејама и плановима за будућност. Погледајте и шта су српски навијачи поручили навијачима ФК Нови Пазар.

1.Због чега сте желели да овај интервју радимо анонимно?

У навијачком свету постоји јасан кодекс по коме ниједан навијач нема име и презиме, већ сви заједно претстављамо идеју иза које стојимо.

2. Због чега и са којом идејом сте се организовали?

Организовали смо се због једне али најбитније ствари, а то је Србија! Основне идеје стварања групе су: праћење репрезентације Србије у свим споротовима и узрастима где год да репрезентација наступа, ширење и одбрана православља, чување наше историје, културе и писма, које ћемо кроз навијачки свет преносити генерацијама које долазе, очување братских односа како са руским и грчкима навијачима са којима смо већ направили савез тако и са целокупним народом двеју нам братских земаља.

3.Какво је ваше мишљење о навијачкој сцени у Србији?

Ми се не делимо на клупске боје, Срба за бацање немамо. Навијачка сцена Србије је последњих деценија нешто ретко у нашој земљи што је остало часно и витешко, а то се боље показује на примерима прошлогодишњих поплава које су задесиле Србију, затим низа хуманитарних акција и добровољних давања крви. После укидања војног рока слободно можемо рећи да је једино на трибини остао дух слободног и национално свесног Србина.

pravoslavna-armija-navijaci 2

4.Који је највећи проблем тренутно на навијачкој сцени Србије?

Морамо се овом приликом оградити од навијача ФК Новог Пазара, којо предстаљају највећу срамоту како навијачке сцене тако и целог српског друштва. Својим изопаченим повицима „Жута кућа“ директно исмевају српске жртве којима су повађени органи и који су убијени на најгори могући начин, они директно гурају прст у око целом српско народу. Истицањем турских застава директно ударају на величину и значај српске историје и представљају опасност по наш интегритет. Порука православне армије навијачима ФК Нови Пазар је следећа „никад Санџак увек Рашка, никад Нови Пазар, увек Стари Рас“!

5.Какав је ваш став по питању политике?

С обзиром на то колико је народ материјално и морално ојађен,колико су нам привреда и економија у расулу сматрамо да је политичка елита која представља земљу деценијама крајње морално дно нације!

Међутим као што смо већ рекли ми смо навијачка родољубива група за разлику од већине патриотских организација чије су се вође изгубиле у политичким амбицијама и разочарале многе људе који су из искрених идеала приступили разним покретима. Наравно да ћемо се мешати ако политички врх буде доносио одлуке које су противне националним интересима,попут нарушавања националног итегритета и суверенитета мада та тема и не би требала да има политички карактер. Увек су се трибине мешале и износиле своје мишљење. Ми ћемо се свакако залагати за национално јединство и слогу.

6. Дали имате планове за активности ван српских борилишта?

Химна, грб и застава су светиња за коју ћемо се борити где год се налазимо, стадион, хала, пливалиште, улица, црква, и где год били даћемо све од себе да поставимо нашу земљу тамо где јо је и место, у сам светски врх.

pravoslavna-armija-navijaci 3

7.Да ли желите да пошаљете неку поруку нашим чатаоцима?

Порука за крај је да се ујединимо, а не разједињујемо, да се сложимо а не разложимо, поносно, пркосно и српски. Живи за Србију навијај за Србију!

(Правда.рс, фото Фејсбук)