Прочитај ми чланак

Надал љут на српске навијаче: Људи из неких земаља не разумеју тенис

0

Појединци мисле да је тенис као фудбал. Потшвање мора да постоји, одређени људи на трибинама то нису схватили - каже Рафа

Србија је срушила Шпанију и освојила први АТП куп. После пораза од Новака Ђоковића у другом синглу Рафаел Надал је на конференцији за медије имао доста замерки на рачун српских навијача.

Фото: Танјуг/AP Photo

 

Додуше, заборавио је како је било на Дејвис куп мечевима у Шпанији или у Паризу где је публика била на Рафиној страни…

– Публика је била фантастична свих дана, али понекад људи из неких земаља не разумеју како тенис функционише. Мисле да је фудбал. Поштовање мора да постоји, један део публике то није схватио – рекао је Надал.

Осврнуо се на сам меч.

– Новак је блистао у првом сету, у другом сам успео да променим ритам, имао сам шансе. Нисам срећан због пораза, али је осећај позитиван после другог сета.

Србин сада има укупан скор 29:26 против Надала, док је на бетону то веома импресивно – 20:7.

– Скор на овој подлоз ипротив Новака? Он је најбољи на свету на бетону. Поправио сам неке ствари, напредовао сам у неким стварима за које се надам да ће ми помоћи у будућности. Пре свега мислим на сервис и сервис-волеј игру. Наставићу да радим – завршио је Надал који је потом одлучио да не игра дубл “јер се енергетски не осећа добро”.

У дублу су играли Буста и Лопез, а победу и титулу су донели Троицки и Ђоковић.