Прочитај ми чланак

СРПСКИ КАПЕТАН: Са Хрватима смо добри другови, једемо исти хлеб

0

Србија на старту шампионата у петак од 20.30 сати у Сплиту игра против Хрватске.

Капитен рукометне репрезентације Србије Жарко Шешум изјавио је да се непотребно дигла медијска фрка уочи утаклмице против Хрватске на старту Европског првенства, али да је то донекле разумљиво јер је тај дерби у свим спортовима специфичан.

-То нама не ствара неку додатну тензију, нити оптерећење. Тензија сама по себи постоји на старту сваког великог такмичења. Надам се и убеђен сам да ће на терену бити све спортски и фер између нас.

– Биће посебан доживљај играти у таквој атмосфери. Прва утакмица доноси само два бода, ништа више. Није крај света шта год да се деси. Дргачије је било пре пет година код нас у Београду, било је полуфинале“, рекао је Шешум за сајт РСС.

Он је додао да су српски и хрватски играчи пре свега пријатељи, а потом ривали.

– Пуно нас игра заједно или често једни против других. Увек је фер и спортски, најнормалније могуће. Пуно играча живи заједно, једе исти хлеб. Више се у медијима створила тензија. Биће на терену варница и свега, али све у спортским оквирима“.

Шешум, један од најискуснијих у српском тиму јер му је ЕП у Хрватској осмо велико такмицење, истице да је основни циљ проћи у други круг.