• Почетна
  • СПОРТ
  • Српкиње знају како до победе против Бразила: „Хапшење“ крила!
Прочитај ми чланак

Српкиње знају како до победе против Бразила: „Хапшење“ крила!

0

sp-andrea_620x0

Бразилска рукометна селекција подсећа на фудбалски тим који прескаче средину терена и игра на дуге лопте. Нема код атрактивних Јужноамериканки много филозофије. Успешна одбрана, пас ка крилима брзим као метак и мрежа се тресе док противник још покушава да се „опасуљи“.

Колико год чудно звучало, рукометашице Србије једва су чекале сусрет трећег кола Б групе Светског првенства у нашој земљи, у нишком „Чаиру“ (уторак, 18.00) , јер им је драже да играју тежи дуел са петом екипом планете, него лакши у коме се 60 минута врте у врзином колу егзотичних, дубоких 3-3 одбрана афричких и азијских тимова.

– Да Силва и Насименто дају по седам, осам голова по мечу. Изузетан су тандем, можда и најбољи на Шампионату. Очекујем и јаке дуеле на бековским позицијама, јер су физички баш моћне. Ипак, имамо брже бекове и то морамо да искористимо. Бразил сигурно неће играти ту дубоку зону, а више нам одговарају одбране 5-1 и 6-0, на које смо навикли – истакла је Андреа Лекић.

За разлику од елеминационих утакмица, у првој фази је могуће исправити грешку. После победа над Јапаном и Алжиром, наше даме практично су већ међу четири тима која пролазе у осмину финала, а дуели са Бразилом и Данском (среда 20.15) одредиће стартне позиције пред укрштање са београдском А групом. Тамо доминирају Црна Гора, Холандија, Француска и Јужна Кореја.

– Очекујем још бољу игру него против Алжира. Биће веома тешко, јер се ради о озбиљној екипи, али мислим да смо ми квалитетнији. Њихова главна снага су феноменални голмани, који одмах после одбрана бацају контру десном крилу Насименто и дају лаке голове – зна селектор да најбоља рукометашица планете за прошлу годину мора бити „ухапшена“.

На смену ће је јурити Јелена Нишавић и Светлана Огњеновић.

– Више пута сам играла против Насименто – истакла је Огњеновићева, лево крило француског Меца. – Сви знамо да се ради о играчу светске класе, али Јелена и ја ћемо учинити све да је зауставимо. Надам се да ће нам публика помоћи, сваки навијач нам је сада потребан, не сме да буде празних места.

СИТНЕ ПОВРЕДЕ
Јелена Поповић више не носи фластер преко носа, повреда је залечена и у пуном је тренажном процесу. Ситне проблеме ових дана имале су Јелена Ерић и Биљана Филиповић, али су и оне потпуно спремне. Трећи голман Ана Качаревић мучила се са менискусом левог колена, али је брзом интервенцијом у Нишком клиничком центру отклоњен бол, па ће и она моћи да се стави на располагање уколико буде потребе.

(Новости)