Прочитај ми чланак

СРБИЈУ И АМЕРИКУ ипак чека окршај у Кини! Величанствена Француска иде по медаљу

0

Репрезентација Сједињених Америчких Држава неће бранити злато у Кини, након што је у четвртфиналу поражена од Француске резултатом 79-89.

На тај начин је екипа селектора Венсана Колеа изборила место на Олимпијским играма и послала фаворизовани амерички тим на дуел са Србијом, у борби за пласман од 5. до 8. позиције на Мундобаскету.

© Фото : fiba.basketball

Кошаркаши Србије поразом од Аргентине остали су без борбе за медаљу, а после меча САД и Француске и без пласмана на Олимпијске игре преко СП.

Јулске квалификације друга шанса

Србија ће визу за Олимпијске игре морати да тражи кроз квалификације у јулу месецу. Њих играју 24 селекције које ће бити распоређене на четири турнира у четири државе. Само по један тим са сваког од тих турнира иде на Олимпијске игре.

Са Светског првенства су место у квалификацијама обезбедили Русија, Венецуела, Порторико, Италија, Бразил, Грчка, Литванија, Доминиканска Република, Тунис, Немачка, Канада, Нови Зеланд и Турска, а ФИБА ће одредити још по две селекције из четири региона (Европа, Азија, Африка и Америка).

Србија ће у четвртак од 13 часова играти против САД, а затим у суботу против Пољске од 10 часова.

Американци су до четвртфинала очекивано стигли без са свим победама. На старту је лако савладана Чешка, да би у другом колу Турска успела да избори продужетке, али то им није било довољно.

Репрезентација Турске је уједно била и једина екипа која је пружила већи отпор изабраницима Грега Поповича, а редом су падали Јапан, Грчка и на крају Бразил.

Ипак Французи су били ‘тврд орах’ те су им нанели први пораз на светском шампионату.