Прочитај ми чланак

СРБИЈА НА СП! Да ли ће фудбалери милион евра од Вучића дати за болесну децу?

0

Фудбалска репрезентација Србије је постигла велики успех пласманом на Светско првенство, победом над Поругалом у гостима резултатом 1:2. Вучић је отео из буџета милион евра за фудбалере ако победе Португал, а фудбалери би сада требало да осујете овај срамотни Вучићев потез и новац уплате за лечење болесне деце.

Победоносни гол за Србију постигао је Александар Митровић у 90. минуту. Србија ће тако играти на СП у Катару следеће године, а надамо се да тамо на трибинама нећемо гледати Данила Вучића са припадницима клана Веље Невоље, као што је то био случај на Мундијалу у Русији.

Победу и пласман на Мундијал донео је Александар Митровић, голом у 90. минуту на асистенцију Душана Тадића, а „Орлови“ су тријумфовали преокретом.

Он је ушао у другом полувремену, а није био стартер због стомачних проблема и ипак је као резервиста комплетирао чудо у Лисабону, где је Србија имала и мало среће после поготка Душана Тадића у првом полувремену.

Управо је капитен Србије био један од појединаца који су из сенке натерали Кристијана Роналда и остале звезде Португала на плач, јер је у два потеза практично решио меч.

Србија је у меч ушла на најгори могући начин. Непажња Немање Гудеља и веома вероватно фаул Бернарда Силве над њим кажњени су већ у другом минуту.

Силва је украо лопту Гудељу с леђа, проследио је до Рената Санчеза, а овај је изашао сам испред немоћног Предрага Рајковића.

Судија Данијеле Орсато није показао да је Силва направио прекршај, па је Португал рано повео.

„Орлови“ су од тог тренутка заиграли много боље и ангажованије. Почетни шок их није потресао и пореметио, па је већ у деветом минуту поништен гол Страхиње Павловића.

До Страхиње је лопта долетела од Николе Миленковића, али су судије показале да је „Блеки“ направио фаул, па погодак није признат.

Само три минута касније, Душан Влаховић је добио пас у шеснаестерцу, окренуо се и левицом погодио стативу.

Гудељ је у 14. минут поново погрешио и изгубио лопту за слободан ударац Португала пред казненим простором. Роналдо је пуцао и није био прецизан.

Пиксијев тим је на терену био бољи, нападао је и у 33. минуту се то исплатило, уз мало среће.

Душан Тадић је шутирао са преко 20 метара, Руи Патрисио је пропустио лопту кроз руке јер се она одбила од једног играча Португала, преварила га и ушла у мрежу за 1:1.

До краја полувремена је нашој репрезентацији поништен још један гол, када је Влаховић био у недозвољеној позицији пред финиш.

По истеку 45. минута резултат је остао 1:1, али су играчи Србије били бољи на терену и имали су чему да се надају у наставку.

Од првог минута другог полувремена се на терену нашао Александар Митровић уместо Немање Гудеља.

Србија је играла пресинг у том делу игре, али је Португал први запретио озбиљно у 52. минуту када је контру истрчао Санчез.

Оставио је за собом Павловића, Рајковић му је скратио угао и одбранио, а Лукић је лоше реаговао и умало од свог саиграча затресао своју мрежу.

Домаћи играчи су у наредних двадесетак минута константно покушавали да умртве игру и тек у 78. минуту је било веће опасности пред голом Португала.

Влаховић је шутирао са десетак метара, погодио је Данила у шеснаестерцу и био изблокиран. Све до краја меча, Србија је остала у позиционом нападу и казнила је пасивност противника у 90. минуту.

Севнуо је центаршут Тадића са десне стране, Митровић је избегао офсајд замку и главом је погодио мрежу за 2:1 и велику радост нашег тима и стручног штаба.

„Орлови“ су издржали још пет минута надокнаде после тог гола, Португал се није опоравио од шока и Србија је остварила највећу победу од оне против Немачке на Светском првенству у Јужној Африци.