Прочитај ми чланак

Србија је јуниорски шампион Европе: У финалу пала и Шпанија, Ниш слави!

0

У финалу Европског првенства за играче до 18 година кошаркаши Србије у нишком "Чаиру" су победили селекцију Шпаније и постали шампиони Старог континента - 81:71!

Јуниорска кошаркашка репрезентација Србије у је до утакмице за злато стигла са максималних шест победа и тријумфом над Немачком у полуфиналу резултатом 65:54.

Њихови вршњаци из Шпаније су у суботу увече били бољи од Француске резултатом 70:58, а такође су до самог краја стигли са свих шест победа на турниру.

Србија је током целог шампионата показала изузетно доминантну игру.

забраници Ненада Стефановића су пред препуним трибинама дворане „Чаир“ свргнуле са трона управо „црвену фурију“, феноменалном игром у другом полувремену.

Иако у екипи није било повређеног Филипа Јовића, иступили су његови саиграчи, пре свих Никола Топић и Митар Бошњаковић, виновници тријумфа у овом великом финалу.

Шпанија је игру базирала на горостасном Мари, али су га српски играчи паметном игром избегавали у нападу и неутралисали у одбрани, где је предњачио Мишић.

Меч је почео у егалу, мада је Шпанија у пар наврата имала четири, па и шест поена предности.

Али, чим је прорадио шут споља, наши момци су се вратили у резултатски егал који је потрајао до самог краја првог полувремена где је резултат гласио 41:40 у корист домаће селекције.

„Орлићи“ су се почетком другог полувремена први пут одлепили на +6 и, испоставиће се, већ тада стекне кључну разлику.

Иако су Шпанци одолевали и били у прикључку, почетком последњег квартала све је било решено.

Уследила је велика серија и канонада тројки Србије, а кључне су погодили Алекса Ристић и Павле Николић за огромних +13 (56:69).

Тада је било јасно да Србија иде ка злату, до ког је дошла врло сигурном и стрпљивом игром до самог краја.