Прочитај ми чланак

СРБИ ЛУДАЦИ Овако је протекао дуел екипа Теа и Бјелице

0

Малтене од почетка ове НБА сезоне повреде наших кошаркаша условиле су њихова бројна одсуства са такмичарских мечева, а када је на ред дошао дуел Минесоте и Лос Анђелес Клиперса управо је то био разлог што на паркету нисмо могли да гледамо српски дуел Немања Бјелица - Милош Теодосић.

Њих двојица су, ипак, провела време заједно, колико им то клупске обавезе дозвољавају, што је Бјелица овековечио фотографијом, уз коментар: „Сјајно је што сам видео мог брата Теа и што смо остварили нову победу пред нашим навијачима. Једва чекам да се вратим. #радимнапорно #СрбиЛудаци“.

nemanjabjelica8 / Instagram

Бјелица би можда већ ове седмице требало да поново заигра за Минесоту, у чијим редовима ове сезоне просечно остварује 7,1 поен за 15,3 минута по мечу, уз 51,2% прецизности далекометних шутева на досадашњих 18 наступа. Пропустио је шест последњих утакмица, али је на четири претходне био у спортској опреми, што само најављује да је проблем са стопалом све ближи „архивирању“. Са друге стране, Теодосић би до краја децембра могао да поново поведе нападе Клиперса, за које је наступио само двапут пре сопствене повреде стопала, те су му просеци остали скромни – 5,5 поена и четири асистенције, за 16 минута на паркету.

Када је о мечу између Тимбервулвса и њихових гостију из „града анђела“ реч, добили су га домаћини са 112:106 и то уз сјајну партију Џимија Батлера. Појачање из Чикага је у последњој четвртини постигло 20 од своја 33 поена и било најзаслужније за успешан излазак из резултатске драме.

Њу је партијом каријере приредио син тренера Клиперса, Остин Риверс, стрелац 30 поена, уз седам тројки из десет покушаја.

Ипак, после последњег Риверсовог далекометног поготка, за вођство од 91:92 на нешто мање од седам минута пре краја, Батлер је убацио девет поена у низу и тако Клиперсима нанео трећи узастопни пораз. Међутим, он баш и није био задовољан игром екипе.

„Могли бисмо, за почетак, неког да чувамо (на паркету). Стварно смо лоши у одбрани, то сви примећују и сви то користе. Срећом, понекад када вас шут ‘крене’, онда можете и да добијете утакмице. Могу само да мислим како би се ова утакмица завршила да нас шут није хтео“, рекао је Џими Батлер.

Резултати:

Њујорк (11-11) – Орландо (10-14) 100:105

Оклахома сити (10-12) – Портланд (15-8) 90:87

Минесота (14-10) – ЛА Клиперс (8-14) 112:106

Мајами (11-12) – Голден Стејт (18-6) 95:123

ЛА Лејкерс (8-15) – Хјустон (18-4) 95:118