Прочитај ми чланак

СРБИ ХАРАЛИ У НБА: Богдан разбио вицешампиона! Двоцифрени Јокић спасио Денвер

0

Кошаркаши Денвера наставили су са одличним партијама и забележили трећу победу у низу. Пред Нагетсима је пао и Њујорк резултатом 111:105, а тим из Колорада је до тријумфа водио Никола Јокић.

Српски центар имао је дабл-дабл учинак, пошто је био најбољи актер меча. За 36 минута проведених на паркету, Џокер је убацио 25 поена (10/22 из игре), имао 10 скокова и пет асистенција. Уз раме му је био Вил Бартон са 16 кошева и девет ухваћених лопти, док је Гери Херис постигао 15. Њујорку нису помогла ни 22 поена Маркуса Мориса, уз раме му је био само Џулијус Рендл са 20 кошева.

Мало је недостајало да Нагетси прокоцкају огромну предност из првог полувремена, будући да су средином друге четвртине имали 20 поена вишка (50:30). Изгледало је да ће Денвер рутински оправдати улогу фаворита, међутим, гости су постепено топили предност тима из „Пепси центра“ и успели да стигну до потпуног преокрета.

Њујорк је у последњем периоду стекао пет кошева вишка (98:93), али су Јокић и екипа додали гас и серијом 11:0 решили питање победника.

Сакраменто је на гостовању декласирао Голден Стејт (100:79), а маестералну партију пружио је Богдан Богдановић. Српски репрезентативац био је убедљиво најзапаженији играч овог дуела, за 30 минута у игри постигао је 25 поена, захваљујући фантастичном шуту (9/11 из игре, 4/5 за три), на импресиван биланс Боги је додао по пет скокова и асистенција.

Немања Бјелица је убацио само два поена, уз три ухваћене лопте и четири асистенције за 23 минута проведених на паркету. Уз Богдановића, код Краљева су се истакли Бади Хилд са 19 поена и Марвин Бегли са 17 кошева.

Код Голден Стејта, Вили Коли-Стејн је био најефикаснији са 24 поена, док је Демион Ли убацио 13. Сакраменто је већ на крају прве четвртине серијом 10:0 стекао опипљиву предност (24:16), да би већ на почетку другог периода дошао до двоцифреног вођства.

Пред последњи квартал Краљеви су отишли на +23 (74:51) чиме су отклонили све дилеме око победника. Максималну предност Сакраменто је стекао почетком последње четвртине, која је износила 90:65.

Леброн Џејмс и Ентони Дејвис обележили су тријумф Лејкерса над Атлантом. Прве звезде Језерџија имале су сјајно вече, Краљ је био најефикаснији са 32 поена (12/21 из игре), 13 скокова и 7 асистенција, док је „Обрва“ постигао 27 кошева (11/23 из игре), уз исти број ухваћених лопти као Џејмс. Код тима из Џорџије испред свих је био Треандре Јанг са 30 поена.