• Почетна
  • СПОРТ
  • СРБИ ФЕНОМЕНАЛНИ: У једном дану злато и бронза за Србију!
Прочитај ми чланак

СРБИ ФЕНОМЕНАЛНИ: У једном дану злато и бронза за Србију!

0

kajak marko dragosavljevic veslanje Dušan Bogičević i Veselin Savić

Златни Марко Драгосављевић!

Српски репрезентативац у кајаку Марко Драгосављевић освојио је златну медаљу на првенству Европе у Немачкој у дисциплини К1 200.

Он је после нешто слабијег старта у кајаку једноседу извеслао сјајну трку и на крају убедљиво освојо прву место.

„За ово сам се спремао и убедио сам себе да сам најбољи. Сада ме десет година неће скинути са постоља“, рекао је Драгосављевић после трке.

Кајакаши Србије до краја дана имају још седам финала.

СК: Бронза за Богичевића и Савића

Српски веслачки двојац без кормилара Душан Богичевић и Веселин Савић освојио је бронзану медаљу на Светском купу Луцерну.

Европски прваци из Београда су у фантастичном финалу ове дисциплине прошли кроз циљ као трећи у времену 6:38,45 минута иза неприкосновених Новозеланђана светских и олимпијских првака Бонда и Мареја (6:28,70), и Британаца Фоада и Лендгриџа (6:37,88).

Богичевић и Савић су сјајно стартовали, после првих 500 метара били су први, али су у том тренутку Бонд и Мареј у свом препознатљивом стилу преузели челну позицију. Српски двојац је пао на друго место које је држао све до уласка у последњу четвртину трке.

У стопу га је пратила посада Велике Британије. Иако је одбио неколико напада Фоада и Лендгриџа, српски чамац је у самом финишу поклекао у отвореном дуелу за сребро освојивши на крају бронзу.

„Ово је заиста најбоља увертира за Светско првенство у Аместердаму, од 23. до 31. августа“, казао је тренер овог чамца Дејан Гуслов.

(Б92, Танјуг)