Прочитај ми чланак

Сраман напад на Ђоковића: Познати колумниста назвао Новака КАБАДАХИЈОМ СА БАЛКАНА

0

Сага о скандалозном поступку и третману аустралијских власти против најбољег и највећег тенисера свих времена, Новака Ђоковића, траје већ скоро читав дан, а поред подршке која стиже од стране колега, људи из свих бранши из свих градова света, огласили су се и они који као да су једва дочекали да се са Ђоковићем поступа као са крпом, испод свих норми и начела, који један спортиста његовог ранга заслужује.

Један од оних који су изнели своје мишљење, јесте и Драган Бурсаћ, новинар и колумниста из Босне и Херцеговине, који је у свом ауторском тексту под називом „Qуо вадис, Новаче Ђоковићу?“ за портал „Радио Сарајево“, изнео низ подругљивих, хушкачких и непримерених тврдњи и теза на рачун најбољег тенисера света.

Текст је започео ироничним освртом подвлачећи паралелу између закона који о корони влада у Аустралији, а који је према његовим речима, исти као у региону и осталим земљама света. Што је на послетку и тачно.

Као што је тачно да је Новак Ђоковић један од седморо људи који је добио здравствено изузеће од борда турнира. Но, вратимо се на Бурсаћа.

Колумниста овај пут боље да је прескочио тему, али баш као и у неколико пређашњих текстова, није могао да одоли да се прикључи линчу Новака Ђоковића, а рекло би се и да га подгреје повезујући га са стварима ван тениса. Односно, упоређујући га са политичарима у земљи и региону из само њему знаних разлога.

Извргавање руглу свега што је Новак Ђоковић постигао на пољу спорта била је „wин wин“ ситуација у којој је новинар и колумниста из Босне и Херцеговине доминирао.

Примера ради, у једном делу текста је написао како Ђоковић игра тренутно најбољи тенис на свету, али да као невакцинисан, не може да иде на поход десетог гренд слем турнира у Аустралији, те је отворио питање – чему се надао, ако се није вакцинисао? Такође, довео је у упит и позивницу, односно, медицинско изузеће које је Новаку Ђоковићу доделио борд турнира, пишући о томе какав би медицински разлог имао број 1 ако о њему тренутно брине велики број стручњака на пољу медицине.

Ако је до сада био благ и без претенциозног уплитања политике, Бурсаћ је у даљем обраћању кроз своју колумну тек почео да бриљира мешањем „баба и жаба“.

Наиме, начин на који се Новак Ђоковић упутио на туурнир у Мелбурну, оценио је као методу „знаш ли ти ко сам ја?“, везујући га за модел понашања државног врха БиХ, Хрватске и Србије, криминал, насиље и „наци-оргије“, даље наводећи да то може да „пали само код нас“, али да на западу постоји закон којим се то регулише.

Једноставно речено, написао је да је Новак Ђоковић мислио како закони у Аустралији не важе за њега, као за све остале смртнике.

Јер, човеку којем даш медицинско изузеће и позовеш га да учествује на турниру, да би га због политичких лаких поена, држао заточеног као највећег ратног злочинца (то је већ терен на којем је Драган Бурсаћ свој на своме и неприкосновен), малтретирао и поступао према њему мимо свих правила, очито није била тема размишљања за колумнисту из БиХ, који се тек расплинуо пером као Новак рекетом у најбољем издању, када игра свемирски тенис.

Наиме, Бурсаћу није било довољно што је бацио Новака Ђоковића у муљ својих речи, већ је додатно почастио и све оне који му од јуче пружају подршку, називајући их репатим, кусатим националистима, а читаву подршку окарактерисао као десант на државу Аустралију, досољавајући све реченичним склоповима попут „200 година старе митоманије“, у којем је поново помешао бабе, жабе и политичаре, називајући Ђоковића лаким пићем за оне који желе да забораве своју мизерију.

Уместо да ту повуче ручну, Бурсаћ је наставио даље, називајући Ђоковића „балканским кабадахијом“ који својим понашањем представља прави пример неодговорне особе у доба корона вируса.