• Почетна
  • СПОРТ
  • СПОРТСКЕ ВЕСТИ: Звезди забрана, први гол Лазовића, Војводина се појачала (Видео)
Прочитај ми чланак

СПОРТСКЕ ВЕСТИ: Звезди забрана, први гол Лазовића, Војводина се појачала (Видео)

0

FK-Crvena-Zvezda-Lazovic Marko Zivkovic

Звезди и даље стоји забрана за довођење играча!

Уз црвено-беле забрану имају Јагодина, Нови Пазар, Раднички 1923, Слога, Металац.. Дисциплинска комисија апелује да клубови у што краћем року или измире своје финансијске обавезе према повериоцима или да уколико постоји могућност склопе споразума везане за начин измирења својих обавеза.

Дисциплинска комисија Фудбалског савеза Србије, је на седници одржаној 24. јануара 2014 године, разматрала ситуацију везану за изречене мере забране регистрације нових играча, односно којим клубовима мера може бити укунута.

Клубови којима је и даље остала на снази мера забране регистрације нових играча су: ФК “Црвена звезда“, ФК “Јагодина”, ФК “Нови Пазар”, ФК “Раднички 1923″, ФК “Раднички”, ФК “Слога” – Краљево, ФК “Металац”, ФК “БСК” и ФК “Смедерево”.

Комисија је констатовала, на основу на основу достављених доказа, да се следећим клубовима укида мера забране регистрације нових играча: ФК “Војводина”, ФК “Напредак”, ФК “Рад”,ФК “ОФК Београд”, ФК “Инђија” и ФК “Борац”.

Дисциплинска комисија апелује да клубови у што краћем року или измире своје финансијске обавезе према повериоцима или да уколико постоји могућност склопе споразума везане за начин измирења својих обавеза.

Такође подсећа, да ће мера забране регистрације (трансфера) нових играча, бити укунута одмах по достављању доказа о измирењу дуговања, односно достављања споразума са повериоцима бившим играчима, тренерима и клубовима.

Партизан бољи од Аустријанаца, први гол Лазовића! (ВИДЕО)

Црно-бели у првој припремној утакмици славили против ВАЦ-а резултатом 2:1, уз повратнички гол Лазовића, али и победнички Саше Илића.

Први тест Партизана завршен је успешно! Головима повратника Данка Лазовића (36) и капитена Саше Илића (76) шампион Србије савладао је аустријску екипу ВАЦ Волфсбергер резултатом 2:1 (1:0), у првој припремној утакмици у турском Белеку.

Прва припремна за Партизан, а дебитантска за тренера Марка Николића и за фудбалере Вулићевића, Дринчића, Трајковића, Шкулетића као и Белгијанца Мутомбоа, који су у потпуности оправдали очекивања.

Жељни игре, црно-бели су од самог почетка преузели иницијативу и кренули са атацима ка голу Аустријанаца чије боје брани некадашњи фудбалер Партизана Немања Рнић. Најпре је Малбашић покушао соло-продором да би неколико тренутака касније и Грбић био у шанси која није искоришћена.

Грубу игру аустријског тима од самог почетка судија је казнио у 19. минуту када је искључио Силвија, због ударања Станковића лактом. С обзиром на то да је пријатељски меч, уместо њега је ушао Сиговија.

Бољу игру Партизан је крунисао у 36. минуту преко повратника Данка Лазовића који је искористио асистенцију Грбића и ”шмекерски” пребацио голмана за заслужено вођство црно-белих које су успели да сачувају до полувремена.

Тренер Николић је у наставку убацио потпуно другачију поставу у којој су се нашли дебитанти Вулићевић и Шкулетић као и новајлија Мутомбо који је на проби. Али, хладан туш за црно-беле уследио је у 46. минуту када је Сипаха искористио центаршут са десне стране и главом из непосредне близине савладао Лукача, који је одиграо први меч после повреде са почетка сезоне.

Није овај гол обесхрабрио шампиона Србије и напади као голу Аустријанаца су настављени. Предњачио је Лука, потпомогнут Јојићем, али лопта није хтела у гол. Најбољу прилику у другом полувремену имао је Мутомбо који је у 68. минуту промашио зицер и тако потврдио да му голови не иду с обзиром на то да на 20 мечева пре Партизана није постигао гол.

Међутим, иако му не иду голови, Белгијанац из Конга се показао као добар асистент. Без обзира што није директно дотурио лопту егзегутору, акција је почела од Мутомба чији је пас завршио код Шкулетића, а овај на тацни сервирао лопту Илићу за гол у 76. минуту.

Црно-бели су пред сам крај још једном затресли мрежу ВАЦ-а, али је поништен јер је судија проценио да се Шкулетић нашао у офсајду. Црно-бели су до краја успели да сачувају предност и забележе први тријумф на припремама.

Партизан – ВАЦ Волфсбергер 2:1 (1:0)

Стрелци: Лазовић 36, Илић 76 – Сипаха 46.

Партизан: Живковић – Аксентијевић, Волков, Трајковић, Станковић – Дринчић, Марковић, Грбић, Нинковић, Малбашић – Лазовић.
ВАЦ Волфсбергер: Добник – Штандфест, Солбауер, Рнић, Балдаф – Пучех, Хутенбренер, Кархе, Линдл – Супан, Силвио.
Друго полувреме: Лукач, Петровић, Вулићевић, Обрадовић, Гулан, Брашанац, Јојић, Илић, Мутомбо, Шкулетић, Лука.
Тренер: Марко Николић

Војводина: Нисмо позајмили Живковића, потписао је на две и по године!

После првобитне информације да је Војводина од Партизана позајмила Марка Живковића за други део сезоне, на сајту новосадског клуба објављена је информација да је тај играч потписа уговор са Новосађанима до лета 2016. године.

Десни бек црно-белих нашао се на списку од 26 играча које тренер Војводине Бранко Бабић води на припреме у турску Анталију. Живковић има 19 година, а у првом делу сезоне за Партизан је одиграо девет утакмица.

(Телеграф, Спортски журнал)